Σαντορίνη: “Καλή Πρωτοχρονιά” στα κινέζικα

Με ευχές για Καλή Πρωτοχρονιά υποδέχονται ο Δήμος Θήρας και ο ΔΑΠΠΟΣ τους Κινέζους επισκέπτες της Σαντορίνης την περίοδο αυτή. Με αφορμή τον εορτασμό της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς στις 28 Ιανουαρίου 2017 τοποθετήθηκε στα σημεία υποδοχής -λιμάνι και αεροδρόμιο- καθώς και στις κεντρικές πλατείες των Φηρών και της Οίας, ταμπέλα με ευχές για την καινούργια χρονιά στην κινέζικη γλώσσα. Στις ευχές κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα καθώς συμβολίζει τη φωτιά, που πιστεύεται ότι διώχνει την κακή τύχη. Η ενέργεια πραγματοποιείται με τη στήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Θήρας.

Το εγχείρημα «Σαντορίνη προορισμός όλο τον χρόνο» γίνεται όλο και περισσότερο πράξη για τους Κινέζους τουρίστες καθώς επισκέπτονται το νησί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ειδικά την τρέχουσα περίοδο παρατηρείται αύξηση των επισκεπτών, λόγω των διακοπών της πρωτοχρονιάς, καθώς δεν είναι λίγοι οι Κινέζοι που εκμεταλλεύονται την τριήμερη επίσημη αργία και αξιοποιούν μερικές μέρες από την ετήσια άδειά τους για ένα ταξίδι στο εξωτερικό, πόσο μάλλον σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών.

2017_year_of_the_roosterΗ πρωτοχρονιά στην Κίνα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές. Δεν έχει σταθερή ημερομηνία, αφού βασίζεται στο αρχαίο κινεζικό ηµερολόγιο το οποίο είναι σεληνιακό και σύμφωνα με την παράδοση εγκαθιδρύθηκε από τον Κινέζο αυτοκράτορα Χουανγκντί το 2637 π.Χ. Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά ξεκινά την ημέρα της δεύτερης νέας σελήνης μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο. Φέτος γιορτάζεται στις 28 Ιανουαρίου και οι απανταχού Κινέζοι εισέρχονται στο Έτος του Πετεινού ή το έτος 4715 από τη βασιλεία του Κίτρινου Αυτοκράτορα (3η χιλιετία π.Χ.). Η γιορτή διαρκεί 15 ημέρες και λήγει με τη Γιορτή των Φαναριών.

Ο Πετεινός είναι σύμβολο του ήλιου γιατί το πρωινό αρχίζει με λάλημα του κόκορα. Στις ανατολικές χώρες σχετίζεται άμεσα με την ηλιακή θερμότητα. Οι Κινέζοι ξεχωρίζουν στον Πετεινό πέντε αρετές: θάρρος, ευγένεια, αφοσίωση, αξιοπρέπεια και καλοσύνη. Και αυτές είναι οι ιδιότητες που πρέπει να καλλιεργήσουν το 2017.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τις Κινέζικες Πρωτοχρονιές ολόκληρου του επόμενου ζωδιακού κύκλου:

ΈτοςΗμερομηνίαΗμέραΖώο Ζωδίου
201728 ΙανουαρίουΣάββατοΚόκκορας
201816 ΦεβρουαρίουΠαρασκευήΣκύλος
20195 ΦεβρουαρίουΤρίτηΧοίρος
202025 ΙανουαρίουΣάββατοΠοντίκι
202112 ΦεβρουαρίουΠαρασκευήΒόδι
20221 ΦεβρουαρίουΤρίτηΤίγρη
202322 ΙανουαρίουΚυριακήΛαγός
202410 ΦεβρουαρίουΣάββατοΔράκος
202529 ΙανουαρίουΤετάρτηΦίδι
202617 ΦεβρουαρίουΤρίτηΆλογο
20276 ΦεβρουαρίουΣάββατοΚατσίκα
202826 Ιανουαρίου ΤετάρτηΠίθηκος

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη