20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νότιο Αιγαίο: Καλύτερη από του 2019 η τουριστική κίνηση φέτος τον Οκτώβριο

Share

Φτερό αεροπλάνου πάνω από τη ΣαντορίνηΠολύ υψηλό βαθμό ανθεκτικότητας σημειώνει το Νότιο Αιγαίο στον αγώνα για την ανάκαμψη του τουρισμού εν μέσω πανδημίας.

Με βάση στοιχεία των απευθείας διεθνών αφίξεων στα πέντε διεθνή αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου, που ανακοίνωσε η Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό, ο φετινός Οκτώβριος, παρά το δυσμενές περιβάλλον της πανδημίας, αναμένεται να ξεπεράσει ακόμα και τις επιδόσεις του 2019, της τελευταίας προ πανδημίας χρονιάς ρεκόρ. Ήδη μέχρι τα μέσα του μήνα, η Ρόδος και η Κως πέτυχαν ανάκαμψη άνω του 80%, η Μύκονος 64%, ενώ η Σαντορίνη, στις 17 Οκτωβρίου, είχε περισσότερες αφίξεις από όσες είχε σημειώσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2019. Σε περιφερειακό επίπεδο, μέχρι τις 17 Οκτωβρίου φέτος, το Νότιο Αιγαίο υποδέχθηκε περίπου 300.000 επισκέπτες, όταν η 31η Οκτωβρίου 2019 έκλεισε με 357.608 διεθνείς αφίξεις.

Ακόμα καλύτερη παρουσιάζεται η εικόνα στα μικρότερα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, όπως το Καστελόριζο, οι Λειψοί, η Χάλκη κ.α., αφού το 2021 ξεπέρασε το 2019 σε επίπεδο τουριστικής κίνησης. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι πληρότητες των ξενοδοχείων και καταλυμάτων στο Καστελόριζο κινήθηκαν τον Οκτώβριο σε ποσοστά άνω του 80%.

Ξεπέρασαν τα 3 εκατ. οι απευθείας διεθνείς αφίξεις στο Νότιο Αιγαίο

Συνολικά, από τα μέσα Μαΐου οπότε άνοιξαν οι πτήσεις εξωτερικού, περισσότεροι από 3 εκατ. επισκέπτες έχουν ταξιδέψει αεροπορικώς προς τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Συγκεκριμένα, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα μετρούν 3.179.551 διεθνείς αφίξεις, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω με την επέκταση της τουριστικής περιόδου μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου, διάστημα για το οποίο καταγράφονται κρατήσεις. Υπενθυμίζεται ότι στα παραπάνω στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι επιβάτες που μετακινούνται προς τα νησιά μέσω του ακτοπλοϊκού δικτύου.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη