“Καμπάνες” για παράνομες πινακίδες σε επιχειρήσεις του Αθηνιού

Πρωτοσέλιδα

Σωρεία παραβάσεων ανέδειξαν πρόσφατες αυτοψίες της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Θήρας σε επιχειρήσεις στο λιμάνι του Αθηνιού, κατά τις οποίες διαπιστώθηκαν αυθαίρετες τοποθετήσεις επιτοίχιων επιγραφών και διαφημιστικών πινακίδων. Είχε προηγηθεί, από τον Οκτώβριο του 2023, σχετική παραγγελία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου προς το Λιμεναρχείο Θήρας για αυτοψίες σε επιγραφές των καταστημάτων και τις διαφημιστικές πινακίδες τους και κατά πόσον αυτές πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, δεδομένου και ότι πρόκειται για παραδοσιακό οικισμό χαρακτηρισμένο ως ιστορικό τόπο με ειδικούς όρους δόμησης.

Οι εκθέσεις των αυτοψιών κοινοποιήθηκαν πριν λίγες ημέρες στις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις, οι οποίες καλούνται να κατεδαφίσουν τις αυθαίρετες κατασκευές και να πληρώσουν πρόστιμα της τάξης των 1.000 ευρώ για κάθε παράνομη πινακίδα.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Σύμφωνα με την κανονιστική απόφαση του Δήμου Θήρας για τις διαφημιστικές επιγραφές των καταστημάτων κλπ, που ισχύει από το 1999, οι προδιαγραφές κατασκευής επιγραφών έχουν ως εξής:
– Υλικά κατασκευής: από ξύλο ή κεραμικό
– Διαστάσεις: 0,80 x 1,20 το ανώτερο επιτρεπόμενο όριο
– Τρόπος στήριξης: Θα εφάπτονται των όψεων των κτηρίων
– Ο φωτισμός τους να γίνεται με απλά διακριτικά φωτιστικά στοιχεία, τύπου spot.
– Οι επιγραφές των εμπορικών επιχειρήσεων και καταστημάτων γράφονται στα ελληνικά. Επιτρέπεται επιπρόσθετη αναγραφή (όχι επιγραφή) της επιγραφής ξενόγλωσσα με μικρότερα στοιχεία.
– Απαγορεύεται η ανάρτηση φωτεινών επιγραφών κάθε είδους και μεγέθους.

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της κανονιστικής διάταξης του Δήμου Θήρας για τις διαφημιστικές επιγραφές.

Να σημειώσουμε ότι απαγορεύεται η προβολή υπαίθριας διαφήμισης σε ιστορικούς τόπους και σε ζώνες προστασίας γύρω από αυτούς, καθώς και σε τόπους που χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, χωρίς προηγούμενη έγκριση των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Ροή ειδήσεων

Έρχεται η πλατφόρμα Jobmatch για θέσεις εργασίας σε τουρισμό και εστίαση

Τη λειτουργία της νέας πλατφόρμας Jobmatch, μέσω της οποίας θα συνδέονται άνεργοι και εργοδότες από των χώρο της εστίασης...
Διαφήμιση
youtube Atlantea