Κανονικά στις 10 Ιανουαρίου το άνοιγμα των σχολείων

Τρεις αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο λειτουργίας

Κανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις διακοπές της εορταστικής περιόδου τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσαν σήμερα η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, κατόπιν σχετικής εισήγησης της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων.

Ωστόσο, λόγω της μετάλλαξης Όμικρον και της υψηλής μεταδοτικότητάς της, θα ισχύσουν τρεις προσαρμογές στο πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων:

1. Ένα επιπλέον self test την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, δηλαδή συνολικά τρία. Η δωρεάν διάθεση των self test θα γίνει αυτή την εβδομάδα από τα φαρμακεία.

2. Τις επόμενες εβδομάδες, τα δύο δωρεάν self test θα πρέπει να διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

3. Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη θα γίνονται αυξημένοι έλεγχοι για τις επόμενες πέντε ημέρες σε όλο το τμήμα και όχι μόνο στις κοντινές επαφές.

Ειδικότερα, όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για πέντε ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο rapid και ένα self test σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών self test την εβδομάδα, δηλαδή πέντε τεστ σε πέντε ημέρες. Οι εμβολιασμένοι συμμαθητές θα κάνουν σύνολο τρία δωρεάν self test την εβδομάδα.

Επίσης, Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν και αυτοί 5 τεστ σε 5 ημέρες: δύο rapid και ένα self test, επιπλέον των δύο rapid την εβδομάδα που ήδη κάνουν. Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 self test δωρεάν την εβδομάδα.

Όλες οι άλλες προβλέψεις του πρωτοκόλλου, όπως τα υποχρεωτικά rapid test για εκπαιδευτικούς που δεν είναι εμβολιασμένοι, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η αναστολή των εκδρομών, εξακολουθούν να ισχύουν.

Από το Υπουργείο Παιδείας θα υπάρξουν τις επόμενες ώρες αναλυτικές ερωτήσεις/απαντήσεις για τα νέα πρωτόκολλα.

Τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δομές, πχ στα Πανεπιστήμια τα οποία έχουν και υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, επίσης παραμένουν ως έχουν.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη