18.2 C
Santorini
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης από 1/1/23 για όλους – Ξεπάγωμα των συντάξεων

Ευνοϊκότερο καθεστώς για όσους έχουν ασφαλιστικές οφειλές και εξορθολογισμός της διαδικασίας παραγραφής

Share

Την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, από την 1η Ιανουαρίου 2023 και το ξεπάγωμα των συντάξεων μετά από 12 χρόνια, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή προ ημερησίας συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης. Ο κος Μητσοτάκης προανήγγειλε επίσης ευνοϊκότερο καθεστώς για όσους έχουν ασφαλιστικές οφειλές και τον εξορθολογισμό της διαδικασίας παραγραφής.

“Τις επόμενες εβδομάδες όσοι οφείλουν στον ΕΦΚΑ θα ενταχθούν στο ευνοϊκότερο καθεστώς περισσότερων δόσεων του υπουργείου Οικονομικών και εξορθολογίζεται η διαδικασία παραγραφής. Αυτή θα γίνεται στη δεκαετία, στη συνέχεια στην πενταετία, με συμμόρφωση στις αποφάσεις του ανώτατου δικαστηρίου που έκρινε αντισυνταγματικές και αυτές τις ρυθμίσεις του νόμου Κατρούγκαλου”, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Τόνισε επίσης πως “σήμερα μπορούμε πια να πούμε με πολύ μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι αυτή η κυβέρνηση την 1/1/2023 θα καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης για όλους. Για συνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους. Ενώ την ίδια ημέρα θα ξεπαγώσουν και οι συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια και τίθενται σε τροχιά τακτικών και μόνιμων αυξήσεων. Πρόκειται για ένα διπλό ηχηρό σήμα ότι η ανάπτυξη της χώρας πρέπει να ωφελεί όλους χωρίς ταυτόχρονα να απειλείται η δημοσιονομική ισορροπία και η ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας”.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη