Κατασκευή νέας υδατοδεξαμενής στην Έξω Γωνιά

Νέα υδατοδεξαμενή κατασκευάζεται στην Έξω Γωνιά για την εξυπηρέτηση των αναγκών ύδρευσης του οικισμού της Έξω Γωνιάς Θήρας. Το έργο ξεκίνησε μέσα Μαρτίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί τους προσεχείς μήνες. Η δεξαμενή θα κατασκευαστεί στον χώρο στάθμευσης που βρίσκεται επάνω από τον οικισμό της Έξω Γωνιάς, κοντά στη θέση που σήμερα βρίσκονται οι δεξαμενές Δ2 και Δ3, με σκοπό μετά το πέρας των εργασιών να αντικαταστήσει τη λειτουργία τους.

Η δεξαμενή που πρόκειται να κατασκευαστεί βρίσκεται δίπλα από μεγάλη υπόγεια θολωτή ομβριοδεξαμενή χωρητικότητας περίπου 500 m³. Από την δεξαμενή αυτή ξεκινάει βαρυτικός αγωγός ο οποίος «υδροδοτεί» το άνω μέρος του οικισμού της Έξω Γωνιάς. Η υφιστάμενη αυτή δεξαμενή παρουσιάζει προβλήματα διαρροών, ενώ ταυτόχρονα, τα σπίτια που βρίσκονται κοντά στη δεξαμενή δεν έχουν επαρκή πίεση. Για τους παραπάνω λόγους, κρίθηκε απαραίτητη η παύση λειτουργίας της υφιστάμενης και η κατασκευή νέας στον χώρο περίπου που βρίσκεται η σημερινή, η οποία όμως θα κατασκευαστεί σε ψηλότερο κατά το δυνατόν υψόμετρο ενώ ένα μέρος της θα είναι υπέργειο. Η δεξαμενή θα τροφοδοτηθεί άμεσα από την υφιστάμενη γεώτρηση και μελλοντικά από αγωγό που θα ξεκινά από αντλιοστάσιο στην περιοχή της εκκλησίας του Αγ. Χαράλαμπου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 110,700€ και φορέας υλοποίησης του είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θήρας (Δ.Ε.Υ.Α.Θ).


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη