Κατολίσθηση σε κεντρικό μονοπάτι των Φηρών

Αποκλεισμένο είναι ένα από τα κεντρικά μονοπάτια της καλντέρας των Φηρών μετά από κατολίσθηση, κοντά στη θέση Φανάρι, απ’ όπου ξεκινάει η κλιμακωτή οδός προς το παλιό λιμάνι.

© Γιώργος Νομικός

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο Θήρας Γρηγόρη Μαντούση κατά τη διάρκεια της σημερινής (8/2) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σήμερα το πρωί ενημερώθηκε ο Δήμος Θήρας από την τεχνική υπηρεσία ότι υπήρξε μια κατακρήμνιση στα γκρεμνά των Φηρών κοντά στο εστιατόριο Character, δίπλα στο Κάστρο, στην ευθεία του Αρχαιολογικού Μουσείου. Στο σημείο έσπευσε η δημοτική αστυνομία που απέκλεισε την πρόσβαση, καθώς και οι τεχνικές υπηρεσίες που προχώρησαν σε αυτοψία.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Όπως προέκυψε, έχει καταπέσει ένα τοιχίο το οποίο είναι ιδιωτικό και η τεχνική υπηρεσία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία μέσω της Υπηρεσίας Δόμησης να ενημερωθεί ο ιδιοκτήτης που είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση αλλά και να μαζέψει όσα υλικά μπάζα έχουν πέσει προς την καλντέρα.

Από την κατολίσθηση έχουν κοπεί κάποια καλώδια σε κοντινό πυλώνα με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση της περιοχής, για την οποία έχει ενημερωθεί ο ΔΕΔΔΗΕ. Στο σημείο, σύμφωνα με τον κο Μαντούση, κλήθηκε και η ΔΕΥΑΘ προκειμένου να ελέγξει τα δίκτυά της.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη