Keep Aegean Blue στην Περίσσα με εντυπωσιακή “συγκομιδή” σκουπιδιών

Αναμνηστική φωτογραφία με όλους τους συμμετέχοντες. Στη δράση πήραν μέρος και τα γνωστά μοντέλα-παρουσιαστές Γιώργος Μανίκας και Δημήτρης Αλεξάνδρου

Με επιτυχία και ενθουσιώδη συμμετοχή από τους μαθητές του ΕΠΑΛ Θήρας και άλλους εθελοντές πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 1/4, στη Σαντορίνη, η περιβαλλοντική δράση “Κeep Aegean Blue”, η μεγαλύτερη αποστολή καθαρισμών παραλιών/βυθών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Ελλάδα, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Οργανισμό “All for Blue” της Κατερίνας Τοπούζογλου.

Η δράση ξεκίνησε στην κατάμεστη αίθουσα του ΕΠΑΛ Θήρας όπου 400 μαθητές παρακολούθησαν το σεμινάριο της Κατερίνας Τοπούζογλου για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Η εισηγήτρια ενημέρωσε τους μαθητές για τις επιπτώσεις των πλαστικών μιας χρήσης και εναλλακτικούς τρόπους για να τα αντικαταστήσουν στην καθημερινότητά τους (πάνινη τσάντα, ανοξείδωτο καλαμάκι, δοχεία πολλαπλών χρήσεων), ενώ ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στους μαθητές η σοκαριστική αλήθεια για τον όγκο των σκουπιδιών που υπάρχουν στη θάλασσα.

Αφού έλαβαν όλοι το δίπλωμα παρακολούθησης, πήγαν στην παραλία της Περίσσας όπου μέσα σε μια ώρα μάζεψαν σχεδόν μισό τόνο σκουπίδια. Για την ακρίβεια, η “συγκομιδή” από τον υποβρύχιο και παράκτιο καθαρισμό ήταν 483 κιλά σκουπιδιών. Στη δράση πήραν μέρος και αρκετοί Κινέζοι τουρίστες που φόρεσαν γάντια και βοήθησαν στη διαδικασία.

Στον υποβρύχιο καθαρισμό συμμετείχαν για άλλη μια φορά τα περισσότερα καταδυτικά κέντρα του νησιού, ενώ για την αποκομιδή των σκουπιδιών φρόντισε το φορτηγάκι από τη ΓΕΩΘΗΡΑ, που έφερε και τα γάντια που χρησιμοποίησαν οι εθελοντές.

Η ομάδα του “All for Blue” ταξιδεύει με φουσκωτό σκάφος και έχει ήδη διανύσει εκατοντάδες ναυτικά μίλια. Επόμενοι σταθμοί στις Κυκλάδες θα είναι η Μήλος (3/4), η Νάξος (4/4), η Σύρος (5/4), η Άνδρος (16/4), η Τήνος (17/4) και η Μύκονος (18/4).

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη