Δήμος Θήρας: Κλειστά και την Πέμπτη 27/1 τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν και την Πέμπτη 27/1 τα σχολεία του Δήμου Θήρας λόγω των καιρικών συνθηκών. Όπως έχει αναφέρει ο Δήμος Θήρας από τις αρχές της εβδομάδας, καθημερινά γίνεται επανεκτίμηση της κατάστασης, ώστε η αναστολή λειτουργίας των σχολείων να παραταθεί για όσο διάστημα χρειάζεται.

Σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση του Δημάρχου Θήρας Αντώνη Σιγάλα που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, αποφασίζεται “την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 όλα τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου μας, να παραμείνουν κλειστά λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο νησί”.

Τηλεκπαίδευση στα κλειστά σχολεία
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αύριο Πέμπτη 27/1 και την Παρασκευή 28/1 σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων και Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης οδικής κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων. Στις λοιπές περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Σημειώνεται ότι η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει για όλες τις σχολικές μονάδες πρωινές ώρες (πλην των εσπερινών σχολείων).

“Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο του συντονιστικού του ρόλου απευθύνει σύσταση προς όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία να προτιμηθεί να μην λειτουργήσουν διά ζώσης τα σχολεία”, συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Με self test η επιστροφή των μαθητών όταν ανοίξουν τα σχολεία
Σχετικά με τη διενέργεια self test, το Υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή).


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη