20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σαντορίνη: Κλειστά λόγω καιρού δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία

Share

Λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργήσει οι θυελλώδεις άνεμοι και οι βροχοπτώσεις που επικρατούν στην περιοχή, με απόφαση του Δημάρχου Θήρας, σήμερα 7/12, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά και νηπιαγωγεία) σε Σαντορίνη και Θηρασιά θα παραμείνουν κλειστά, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών.

Δείτε τη σχετική απόφαση όπως δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια λίγο πριν τις 9 σήμερα το πρωί.

Τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (γυμνάσια και λύκεια) λειτουργούν κανονικά. Το ίδιο και οι παιδικοί σταθμοί.

Νεότερη ενημέρωση 7/12 – ώρα 17:00

Δήμος Θήρας: Κοινή απόφαση με τον Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήρας & Νήσων για την ασφάλεια των μαθητών

Με ανακοίνωσή του αργά το μεσημέρι, ο Δήμος Θήρας επισημαίνει πως η απόφαση για το σημερινό κλείσιμο των Δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων ελήφθη μετά από πρωινή επικοινωνία του Δημάρχου με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήρας & Νήσων και λαμβάνοντας υπόψη τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα, που επικρατούσαν από τις πρώτες πρωινές ώρες, με σκοπό την ασφάλεια των μαθητών, κατά τις μετακινήσεις από και προς τα σχολεία.

“Ο Δήμος Θήρας αντιλαμβάνεται την αναστάτωση των γονέων και συνοδών των μικρών μαθητών, αλλά με μεγάλη ευαισθησία προτάσσει πάντα την ασφάλειά τους, σε περιπτώσεις που επιβάλλουν άμεσες αποφάσεις, ακολουθώντας πάντα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών” σημειώνει ο Δήμος Θήρας, παραθέτοντας και την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών, η οποία κοινοποιήθηκε στα σχολεία:

“Σε συνεργασία µε τον Δήµο και έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 58 παρ. δ του Ν. 3852/2010 ΦΕΚ 87/Α’/7-6-2010 και του άρθρου 59 παρ.1. αποφασίστηκε σήµερα, Τρίτη 07 Δεκεµβρίου 2021, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης του Δήµου µας να παραµείνουν κλειστά προκειµένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των µαθητών, καθώς οι θυελλώδεις άνεµοι και οι βροχοπτώσεις που επικρατούν έχουν δηµιουργήσει προβλήµατα στην προσέλευση στα σχολεία, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της ηµέρας, πόσο µάλλον σε συνθήκες πανδηµίας, όπου οι µαθητές θα πρέπει να παραµείνουν στις τάξεις τους σε όλα τα διαλείµµατα µε κίνδυνο µετάδοσης του Covid-19”.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη