Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

Την αναστολή της πρόσβασης των υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου, από αύριο Δευτέρα 6/7, ώρα 06:00, έως και τις 15/7 ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Μόνη εξαίρεση θα αποτελούν οι ουσιώδεις λόγοι διέλευσης.

Σημειώνεται ότι η επιδημιολογική κατάσταση στη Σερβία τις τελευταίες ημέρες επιδεινώνεται σημαντικά, με το Βελιγράδι να αποτελεί τη μεγαλύτερη εστία της επιδημίας και να έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως και άλλες οκτώ πόλεις της χώρας.

“Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς, παρακολουθεί στενά και θα συνεχίσει καθημερινά να το πράττει, την εξέλιξη των επιδημιολογικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου”, δήλωσε η Αριστοτελία Πελώνη, προσθέτοντας πως στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνει χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς κάλεσε τους πολίτες που προγραμμάτιζαν να ταξιδέψουν για την Ελλάδα να μην το πράξουν για να μην ταλαιπωρηθούν, ενώ ο Υπουργός Εμπορίου και Τουρισμού της χώρας Ράσιμ Λιάγιτς δήλωσε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Ν1 ότι “η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης στην Σερβία και με δεδομένο ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό πολλοί Σέρβοι τουρίστες”.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here