Κ. Μητσοτάκης: Κλειστή η νυχτερινή διασκέδαση μέχρι τα εμβόλια

Μέχρι την άνοιξη θα έχουμε βγει από την υγειονομική κρίση, εκτίμησε ο πρωθυπουργός

“Κάποιες δραστηριότητες δεν θα λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε το εμβόλιο” ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος συγκεκριμένα στη νυχτερινή διασκέδαση.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας διαδικτυακά με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Columbia Lee C. Bollinger, “κάποιες δραστηριότητες δεν θα λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε το εμβόλιο. Για παράδειγμα η νυχτερινή διασκέδαση. Δεν μπορούμε να έχουμε συνωστισμό σε μπαρ, μέχρι να έρθει το εμβόλιο. Ίσως κάποια στιγμή να είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια με την τήρηση των πρεπουσών αποστάσεων. Εξετάζεται επίσης το άνοιγμα του λιανεμπορίου, όμως κάποιοι περιορισμοί θα είναι απολύτως απαραίτητοι μέχρι το εμβόλιο”.

Αναφερόμενος στο κλείσιμο της οικονομίας, το χαρακτήρισε “επίπονο” και είπε ότι είναι αναγκαία η παροχή στήριξης μήνα με το μήνα, ενώ ξεκαθάρισε ότι “διαθέτουμε τους πόρους για να το κάνουμε αυτό τουλάχιστον ως την άνοιξη του 2021”, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα στήριξε με επιτυχία αυτούς που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

Σε ό,τι αφορά την πανδημία, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος, εκτιμώντας ότι μέχρι την άνοιξη θα έχουμε βγει από την υγειονομική κρίση και θα καλυφθεί γρήγορα το χαμένο έδαφος στην οικονομία. “Αναμένω ότι θα έχουμε βγει από την υγειονομική κρίση, ως την άνοιξη του 2021 και αναμένω μια πολύ ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας την οποία έχουμε ανάγκη για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος το συντομότερο δυνατόν, ανάκαμψη που παρατηρείται σε μεταπολεμικές περιόδους. Είναι ίσως κατάλληλη αναλογία. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι, όταν τελειώσει η πανδημία, η Ελλάδα να είναι μια από τις χώρες που θα βγουν πιο δυνατές από αυτή την κρίση, ενώ διαθέτει επαρκείς πόρους ώστε να συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία στη διάρκεια της πανδημίας τουλάχιστον έως την άνοιξη”, ανέφερε ο κος Μητσοτάκης.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη