Σαντορίνη: Κλιμάκιο ελέγχου του Επαρχείου Θήρας σε καταστήματα τροφίμων

Σε αγορανομικούς ελέγχους, καθώς και σε ελέγχους για την τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού προχώρησε το Τμήμα Ανάπτυξης Θήρας στην Σαντορίνη το διάστημα 6-9 Νοεμβρίου, κατόπιν εντολής του Έπαρχου Θήρας Χαράλαμπου Δαρζέντα.

Για τον σκοπό αυτό συστήθηκε κλιμάκιο, με επικεφαλής τον Προϊστάμενο του Τμήματος Ανάπτυξης Θήρας Ιωάννη Γαβαλά και με την συνδρομή του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουρσελά, το οποίο πραγματοποίησε πολλαπλούς ελέγχους ιδίως σε καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, φούρνους, πρατήρια άρτου, ζαχαροπλαστεία, κρεοπωλεία κ.α.).

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Επαρχείο Θήρας, διαπιστώθηκαν αγορανομικές παραβάσεις και επιβλήθηκαν ποινές που αφορούσαν σε ελλιπή ενημέρωση καταναλωτών (μη αναγραφή τιμών σε προϊόντα, ελλείψεις προβλεπόμενων σημάνσεων), ενώ έγιναν αρκετές υποδείξεις και δόθηκαν διευκρινίσεις σε ερωτήματα επαγγελματιών και καταναλωτών, όσον αφορά την ορθή τήρηση μέτρων για καλύτερη προστασίας έναντι του Covid-19.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα (ΦΕΚ Β4899 / 06-11-2020), ειδικά για τα καταστήματα τροφίμων προβλέπονται τα παρακάτω:

  • Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ και ένα άτομο επιπλέον για κάθε 10 τ.μ.
  • Απόσταση ενάμιση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων
  • Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια όπου υφίστανται

Υπενθυμίζεται επίσης πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων ετών.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη