Σε απολύμανση όλων των δημοτικών κτηρίων, κύριας και δευτερεύουσας χρήσης, των δημόκοινων κλειστών και ημίκλειστων χώρων (στάσεις λεωφορείων, δημοτικές τουαλέτες, παιδικές χαρές, αθλητικούς χώρους) αλλά και των δημόσιων κτιρίων σε ολόκληρη την έκτασή του θα προχωρήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες ο Δήμος Θήρας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Θυμίζουμε ότι κατά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είχε γίνει γενική απολύμανση σε όλα τα σχολικά κτήρια.

Θεωρείται αυτονόητο πως και στη Σαντορίνη και στη Θηρασιά ισχύει η αναβολή ή η ματαίωση κάθε μορφής μαζικών εκδηλώσεων, η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων και κάθε άλλη κοινωνική ή ψυχαγωγική δραστηριότητα που πραγματοποιείται σε κλειστούς χώρους (θέατρα, κινηματογράφοι, γυμναστήρια, κλπ) και σε ανοικτούς όπως παιδικές χαρές και αθλητικές υποδομές, όπως συμβαίνει πανελλαδικά.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου συστήνεται επίσης και ενεργοποιείται το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.), το οποίο θα είναι αρμόδιο για την άμεση αντίδραση αλλά και για την ενημέρωση και ειδοποίηση των πολιτών κάθε φορά που θα υπάρχει έκτακτη ανάγκη.

Επίσης ο Δήμος Θήρας προσαρμόζει επίσης τη λειτουργία των υπηρεσιών του ώστε να παρέχονται απρόσκοπτα και παράλληλα να προστατεύεται η υγεία πολιτών και εργαζομένων. Ακολουθώντας απόλυτα τις οδηγίες που έχουν δοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμος Θήρας καλεί τους πολίτες και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους να μην προσέρχονται αυτοπροσώπως στις υπηρεσίες του Δήμου, παρά μόνο σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις.

Για όσο διάστημα ισχύουν τα έκτακτα μέτρα, είναι προτιμητέα η τηλεφωνική και ηλεκτρονική επικοινωνία και εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες του Δήμου. Ακολουθούν παρακάτω τα τηλέφωνα και τα emails των υπηρεσιών του Δήμου και των ΚΕΠ όπου θα πρέπει να απευθύνονται οι πολίτες για τις συναλλαγές τους.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ email
Πρωτόκολλο 2286360151 prot@thira.gov.gr
Γραφείο Δημάρχου 2286360101 – 2286360110 dimarxos@thira.gov.gr
Ταμείο Δήμου 2286360136 anastasia.parastatidou@thira.gov.gr
Δ/νση Περιβάλλοντος 2286025847 perivallon@thira.gov.gr
Δημοτολόγιο 2286360180 – 2286360119 dimotologio@thira.gov.gr
Ληξιαρχείο 2286360176 – 2286360179 lix@thira.gov.gr
Τεχνική Υπηρεσία 2286360163 ty@thira.gov.gr
Υπηρεσία Δόμησης 2286023104 domisi@thira.gov.gr
ΚΕΠ Θήρας 2286360123 – 2286360125 d.thiras@kep.gov.gr
ΚΕΠ Οίας 2286360600 k.oias@kep.gov.gr
ΚΕΠ Θηρασίας 2286029238 k.oias-thirasias@kep.gov.gr

Επίσης, κλιμακώνοντας τα μέτρα πρόληψης ισχύουν και τα παρακάτω:

  • Το ταμείο του Δήμου θα είναι κλειστό για το κοινό (εκτός εξαιρετικών και επειγουσών περιπτώσεων) και οι πληρωμές προς τον Δήμο για οφειλές κ.λπ. θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω τραπεζών.
  • Δηλώσεις για επιπλέον τετραγωνικά ακινήτων, θα υποβάλλονται στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Η προθεσμία τις δηλώσεις έχει παραταθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.
  • Τα αιτήματα των πολιτών για πιστοποιητικά και βεβαιώσεις δημοτολογίου (ληξιαρχικές πράξεις, οικογενειακής κατάστασης, κ.ά.) θα πραγματοποιούνται τηλεφωνικά στο τηλέφωνο της αρμόδιας υπηρεσίας και οι υπάλληλοι του Δήμου θα επικοινωνούν μαζί τους και θα τους ενημερώνουν πότε θα προσέρχονται για να τα παραλάβουν.

Ο Δήμος Θήρας καλεί τους πολίτες να τηρούν απαραίτητα τις οδηγίες που προέρχονται από τις επίσημες αρμόδιες κρατικές αρχές και να απορρίπτουν κάθε παραπληροφόρηση και κυρίως κάθε ανεύθυνη και εντέλει επικίνδυνη υπόδειξη.

“Βρισκόμαστε μπροστά σε μια σοβαρή και πρωτόγνωρη απειλή. Θα την αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και ψυχραιμία, επιδεικνύοντας ατομική υπευθυνότητα και κοινωνική αλληλεγγύη. Ο Δήμος Θήρας θα πράξει ό,τι επιβάλλεται προκειμένου οι συνέπειες στην υγεία των πολιτών αλλά και στην τοπική οικονομία και την καθημερινότητά μας να είναι οι ελάχιστες δυνατές. Όλοι μαζί ενωμένοι γινόμαστε πιο δυνατοί” καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here