Δήμος Θήρας: Διάθεση κλιματιζόμενου χώρου για προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες

Ανοιχτή για τη φιλοξενία και ανακούφιση πολιτών, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, από τις υψηλές θερμοκρασίες θα είναι η κλιματιζόμενη σάλα του Κλειστού Γυμναστηρίου Σαντορίνης, μέχρι την Παρασκευή 14/6, οπότε προβλέπονται συνθήκες καύσωνα. Ο χώρος θα είναι ανοιχτός από τις 09:00 έως τις 21:00.

Επισημαίνεται ότι μέχρι για όσο επικρατούν οι συνθήκες καύσωνα, οι κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας από υψηλές θερμοκρασίες και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Πιο συγκεκριμένα, συστήνεται:

1) Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

2) Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.

3) Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

4) Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

5) Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με οδηγίες αυτοπροστασίας από τον καύσωνα υπάρχουν διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας εδώ.

Τέλος, δεν ξεχνάμε τους τετράποδους φίλους μας που ζεσταίνονται όσο και εμείς!

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη