Κουκλοθέατρο με τον “Μισοκοκοράκο”

misokokorakosΟι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης “Το Αρκάδι” συνεχίζονται την Κυριακή 6 Ιουλίου με το λαϊκό παραμύθι για παιδιά κάθε ηλικίας “Ο Μισοκοκοράκος”, αυτή τη φορά σε συνδιοργάνωση με τον παιδικό σταθμό “Γλυκογαλούσα”. Πρόκειται για παιδική παράσταση κουκλοθεάτρου με το εργαστήρι “Μαιρηβή” που θα δοθεί στην Κάναβα Ρούσσος, στις 21:30.

Η περιπέτεια του μικρόσωμου “μισοκοκοράκου” συναρπάζει πάντα τα παιδιά με τη μοναδική προσωπικότητά του, η οποία ξετυλίγεται τόσο έντονα κάθε λεπτό της παράστασης. Η ιστορία ανήκει στην κατηγορία των λαϊκών αμοραλιστικών παραμυθιών. Το θέμα σ’ αυτά τα παραμύθια δεν είναι η ηθική, αλλά να δώσουν στο παιδί την ελπίδα και τη διαβεβαίωση ότι ακόμα και ο πιο ασήμαντος και ταπεινός μπορεί να πετύχει στη ζωή.

Οι κούκλες της παράστασης είναι μαρότες, ένα είδος κούκλας με εξαιρετική κίνηση και ζωντάνια. Κάθε κούκλα είναι μοναδική, έχει πρόσωπο γλυπτό από ξυλοπολτό και τα άκρα είναι ξυλόγλυπτα. Οι κουκλοπαίχτες χειρίζονται τις κούκλες με μηχανισμό που βρίσκεται στο εσωτερικό του σώματός τους και τα άκρα με συρμάτινα μπαστουνάκια, εξασφαλίζοντας έτσι με εξαιρετική ακρίβεια την απόδοση των κινήσεων του κάθε χαρακτήρα.

Εισιτήριο: 10 ευρώ.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη