Όλγα Κεφαλογιάννη: Ξεκάθαρος στόχος ο ισχυρός, ανταγωνιστικός και βιώσιμος ελληνικός τουρισμός

Τα καθήκοντά τους στο Υπουργείο Τουρισμού ανέλαβαν σήμερα (27/6) η νέα υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη και η υφυπουργός Έλενα Ράπτη, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής, που πραγματοποιήθηκε παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου.

Η υπηρεσιακή υπουργός Ιωάννα Δρέττα καλωσόρισε τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου και ευχήθηκε επιτυχία στο έργο της. Ανέφερε ότι σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ καταγράφεται αύξηση εσόδων του τουρισμού κατά 16% και όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η χρονιά θα κλείσει θετικά. Χαρακτήρισε ως σημαντικό θέμα την διαχείριση των προορισμών και την ενσωμάτωση των αρχών βιώσιμης ανάπτυξης στο τουριστικό προϊόν. Ακόμα χαιρέτισε την επιστροφή της κας Κεφαλογιάννη στο Υπουργείο Τουρισμού, επισημαίνοντας τη γνώση και την εμπειρία που έχει στον τομέα του τουρισμού.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Ακολούθως η νέα υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι άμεσος στόχος είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού. “Ο τουρισμός είναι δυναμικός. Θέλει διαρκώς να κρατάς γερά το τιμόνι. Απαιτεί μακρόπνοη στρατηγική αλλά και διαρκή προσαρμογή σε μικρές ή μεγάλες κρίσεις που διαρκώς εμφανίζονται μπροστά μας. Ο στόχος όμως είναι ένας και ξεκάθαρος. Ισχυρός, ανταγωνιστικός, βιώσιμος τουρισμός. Γιατί αυτό σημαίνει ισχυρή και ανταγωνιστική οικονομία. Σημαίνει εισόδημα, θέσεις εργασίας, κοινωνική συνοχή” επεσήμανε η κα Κεφαλογιάννη, συμπληρώνοντας “Όλα αυτά πάντα με το μυαλό στο μέτρο που δεν πρέπει να χαθεί. Στις αναγκαίες ισορροπίες που πρέπει να ακολουθούν όλες τις πολιτικές μας. Στα προβλήματα που είναι πολλά και πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Στις λύσεις που πρέπει να προωθήσουμε”.

Τα επόμενα χρόνια, όπως είπε, θα είναι καθοριστικά και για τον ελληνικό τουρισμό καθώς η Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει όλες τις μεγάλες προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά της: μείωση εποχικότητας, σεβασμός στο περιβάλλον, ρύθμιση της γεωγραφικής συγκέντρωσης, βραχυχρόνιες μισθώσεις, εργασιακά ζητήματα, σεβασμός στις τοπικές κοινωνίες.

“Σταθερά, τολμηρά, μπροστά και στον ελληνικό τουρισμό λοιπόν. Με σχέδιο, συνέργειες και συμμαχίες. Τον τρόπο τον ξέρουμε. Το σχέδιο το έχουμε. Τη γνώση τη διαθέτουμε. Ξεκινάμε δουλειά”, τόνισε η νέα υπουργός Τουρισμού.

© Atlantea

Από την πλευρά της, η νέα υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη σε δηλώσεις της, τόνισε ότι, “στόχος της νέας τετραετίας είναι να πάει ο ελληνικός τουρισμός, ακόμα πιο ψηλά, αξιοποιώντας όλα τα πλεονεκτήματα της χώρας. Επιδίωξη είναι να αμβλύνουμε την εποχικότητα της τουριστικής περιόδου, να επιτύχουμε τουριστική περίοδο 12 μηνών με ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού σε όλη τη χώρα, με καλύτερη κατανομή του εισοδήματος”.

Η κα Ράπτη επεσήμανε επίσης ότι στους βραχυπρόθεσμους στόχους είναι η ενίσχυση της ζήτησης των εγχώριου τουρισμού, η καθιέρωση πολιτικών προσβάσιμου τουρισμού και η βελτίωση της ποιότητας.

Κλείνοντας την ομιλία της τόνισε: “Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή να συνεργαστώ με την υπουργό και φίλη Όλγα Κεφαλογιάννη για να κερδίσουμε το στοίχημα στον τουρισμό για το 2023 και για τα επόμενα χρόνια που ακολουθούν. Δεσμεύομαι πως θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να υλοποιηθεί το κυβερνητικό μας όραμα για τον τουρισμό”.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη