Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ

Από σήμερα 12/7/2016 μέχρι και τις 29/7/2016 θα γίνεται η υποβολή αιτήσεων για χρηματοδότηση των μητέρων από το ΕΣΠΑ για τη φοίτηση των παιδιών τους στους βρεφονηπιακούς/παιδικούς σταθμούς, για το σχολικό έτος 2016-2017.

Δικαίωμα αίτησης έχουν οι μητέρες, εργαζόμενες ή άνεργες, βρεφών και νηπίων μέχρι την ηλικία έναρξης της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, καθώς και οι πατέρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία. Εξαιρούνται από το πρόγραμμα οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του δημοσίου, των ΝΠΔΔ, καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι των ΟΤΑ.

Η επιλογή των δικαιούχων μητέρων θα γίνει με μοριοδότηση, με βάση την τρέχουσα επαγγελματική και οικογενειακή κατάσταση και τα οικογενειακά εισοδήματα του 2015 (σύμφωνα με το εκκαθαριστικό σημείωμα του 2016). Το οικογενειακό εισοδηματικό όριο για να μπορεί μια μητέρα να υποβάλει αίτηση δεν πρέπει ξεπερνάει τις 27.000 ευρώ για οικογένειες που έχουν μέχρι 2 παιδιά, 30.000 ευρώ για μέχρι 3 παιδιά, 33.000 ευρώ για μέχρι 4 παιδιά και 36.000 ευρώ για οικογένειες με 5 παιδιά και άνω.

Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά από τη σελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, ενώ η αποστολή των δικαιολογητικών θα γίνεται ταχυδρομικά.

Στη Σαντορίνη, στη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακή και Επαγγελματικής Ζωής» συμμετέχουν ο Παιδικός Σταθμός Επισκοπής Γωνιάς και ο Παιδικός Σταθμός Οίας, με 45 και 20 θέσεις αντίστοιχα για παιδιά από την ηλικία των 2,5 ετών.

Αναλυτικά η πρόσκληση συμμετοχής όπου αναφέρονται οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά είναι διαθέσιμη ΕΔΩ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη