Ξεκινά και στη Μύκονο η εκπόνηση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου

Την Πέμπτη 13/10 η εκδήλωση για ενημέρωση και έναρξη της διαβούλευσης

Λίγες ημέρες μετά από τη Σαντορίνη, έχει προγραμματιστεί και στη Μύκονο η εναρκτήρια ενημερωτική εκδήλωση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο του νησιού. Η εκδήλωση που έχει τίτλο “Με το βλέμμα στο 2050”, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13/10, ώρα 19:00, στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Και εκεί το “παρών” θα δώσουν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκος Ταγαράς και ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Την παρουσίαση του προγράμματος εκπόνησης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου νήσου Μυκόνου θα κάνει ο κος Δημήτρης Σαμαράς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας “Σαμαράς & Συνεργάτες Α.Ε.- Σύμβουλοι Μηχανικοί”, που -όπως και στην περίπτωση της Σαντορίνης- είναι επικεφαλής της αναδόχου ένωσης μελετητών που έχει αναλάβει το έργο.

Επίσης, σχετικά με τη διαμόρφωση κατευθύνσεων πολιτικής για τον χωρικό σχεδιασμό του νησιού στο πλαίσιο του ΕΠΣ, θα μιλήσει ο καθηγητής του ΕΜΠ Κωνσταντίνος Σερράος.

Η σύμβαση για την εκπόνηση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Μυκόνου υπογράφηκε στις 4/8/22 μεταξύ του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της ένωσης “ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΕ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ – GEOPLAN – ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ – ΠΟΛΥΛΑΪΝ ΑΕ – ΜΑΥΡΟΓΕΩΡΓΗΣ Κ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ” έναντι 301.625,97 ευρώ + ΦΠΑ. Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του μελετητικού αντικειμένου της Σύμβασης ορίζεται συνολικά σε 14 μήνες από την υπογραφή της.

Το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο Μυκόνου, όπως και αυτό της Σαντορίνης, περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων “Κωνσταντίνος Δοξιάδης” που έχει εντάξει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και αφορά στον σύγχρονο πολεοδομικό σχεδιασμό για πάνω από το 70% της Επικράτειας, με 229 μελέτες Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων και 16 μελέτες Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων, σε τέσσερις κύκλους αναθέσεων που θα “καλύψουν” 768 Δημοτικές Ενότητες όλης της χώρας.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη