ΞΕΕ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την ένταξη νέων startups στον 6ο κύκλο επιτάχυνσης του CapsuleT

Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή πέντε Προγραμμάτων Επιτάχυνσης, ο CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator – πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος – καλεί τις νεοφυείς επιχειρήσεις του κλάδου να δηλώσουν συμμετοχή στον 6ο κύκλο Προγράμματος Επιτάχυνσης μέχρι και την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023.

Καθώς ο 6ος κύκλος (Σεπτέμβριος 2023 – Φεβρουάριος 2024) είναι προ των πυλών, ο επιταχυντής αναμένει να εντάξει στην κοινότητά του νέες startup ομάδες που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης και παρέχουν τεχνολογικές λύσεις με εφαρμογές στην ξενοδοχία και τον τουρισμό, καθώς και startups των οποίων οι υπηρεσίες προωθούν τους βασικούς άξονες ανάκαμψης του παγκόσμιου τουρισμού όπως είναι οι λύσεις βιωσιμότητας/εξοικονόμησης τροφίμων, ενέργειας, διαχείρισης φυσικών πόρων κλπ., εντός του προαναφερθέντος διαστήματος, λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια αξιολόγησης και τους όρους συμμετοχής στο πεντάμηνο πρόγραμμα.

Τι προσφέρεται;
Μέσω του Προγράμματος οι νέοι επιχειρηματίες έχουν την ευκαιρία να βοηθηθούν ώστε να αναβαθμίσουν τις τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις τους, οι οποίες παρέχουν καινοτόμες λύσεις στον κλάδο του ταξιδιού και της φιλοξενίας. Ο κύριος στόχος μας του επιταχυντή είναι να προσφέρει ουσιαστική υποστήριξη και καθοδήγηση μέσα από το δωρεάν πλούσιο σε περιεχόμενο πρόγραμμα, το οποίο ανταποκρίνεται στις επιχειρηματικές ανάγκες των startup και παράλληλα να δώσει πρακτικές ευκαιρίες εκπαίδευσης και διασύνδεσης με τον κλάδο – με ιδιοκτήτες, στελέχη και εκπροσώπους ξενοδοχείων και τουριστικών επιχειρήσεων – αλλά και χρήσιμα εργαλεία για το πώς μπορούν να αναβαθμιστούν και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης προσφέρεται στις επιλεγμένες ομάδες δωρεάν και χωρίς καμία άλλη οικονομική απαίτηση (λ.χ. ίδια κεφάλαια ή μετοχές από την εταιρεία τους). Η διάρκειά του είναι πεντάμηνη, διάστημα κατά το οποίο οι επιλεγμένες νεοφυείς επιχειρήσεις – πέρα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα – μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν τους χώρους γραφείων του επιταχυντή με δυνατότητα επέκτασης του διαστήματος χρήσης τους για επιπλέον τρεις μήνες μετά τη λήξη του προγράμματος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις, όπως εργαστήρια/σεμινάρια (workshops) και συναντήσεις συμβουλευτικής καθοδήγησης (mentoring), ενώ σημαντικό κομμάτι αποτελούν, επίσης, οι ευκαιρίες παρουσιάσεων και οι συναντήσεις με στελέχη του τουρισμού (meetups), οι επισκέψεις σε ξενοδοχεία και ηγετικά travel agencies (on-site visits), αλλά και οι δραστηριότητες δικτύωσης μέσα από την παρουσία σε networking events. Επιπροσθέτως, οι εξωστρεφείς δραστηριότητες – μέσα από συνέδρια και οι συμμετοχές σε εκθέσεις και αντιπροσωπείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό – αποτελούν έναν ακόμα πυλώνα του προγράμματος, προκειμένου να συνδεθούν αποτελεσματικά οι startup ομάδες με εξέχοντες εκπροσώπους της ελληνικής και της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.

Ποιες εταιρείες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή;
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσες εταιρείες παρέχουν τεχνολογικές εφαρμογές και λύσεις για τον κλάδο της Ξενοδοχίας και Εστίασης, τον τομέα των τουριστικών μεταφορών / έξυπνων μεταφορών (smart cities/mobility), των μηχανών αναζήτησης κρατήσεων και ηλεκτρονικών τουριστικών γραφείων, τουριστικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων / ξεναγήσεων / εκδηλώσεων, καθώς επίσης και όσες εταιρείες παρέχουν εφαρμογές και υπηρεσίες βιώσιμης ανάπτυξης, εξοικονόμησης τροφίμων, ενέργειας και φυσικών πόρων, λύσεις προσβασιμότητας ή εξειδικευμένες λύσεις επικοινωνίας και προωθητικών ενεργειών καθώς και εφαρμογές χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (fintech) που επικεντρώνονται σε ταξιδιωτικές/τουριστικές συναλλαγές. Ενδεικτικά, οι κατηγορίες στις οποίες μπορούν να ανήκουν για να ενταχθούν στο πρόγραμμα είναι: Internet & web platforms, Mobile apps, Chatbots, Software, Hardware, Energy solutions, Mobility & Transportation solutions, Blockchain / Fintech solutions, AI solutions, Big Data, Internet of Things.

Κριτήρια αξιολόγησης
Τα κριτήρια αξιολόγησης, τα οποία εξετάζονται αναλυτικά από την κριτική επιτροπή του επιταχυντή και πρέπει να απορρέουν από το σύνολο της εκάστοτε αίτησης προκειμένου μία startup να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης, είναι:

  1. Η ιδέα ως προς την καινοτομία της και την προσφερόμενη λύση σε ένα πρόβλημα της τουριστικής αγοράς, τον βαθμό πρωτοτυπίας και μοναδικότητας της λύσης αυτής, καθώς και τον βαθμό χρήσης τεχνολογίας για την υλοποίησή της.
  2. Η ομάδα ως προς τα μέλη της σε σχέση με τα τυπικά χαρακτηριστικά τους, τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά, όπως επίσης την αντίληψη και αφοσίωσή τους για την υλοποίηση και επέκταση της ομάδας/εταιρείας τους στην αγορά.
  3. Η επιχειρηματική ωριμότητα και προοπτική του προϊόντος ή υπηρεσίας ως προς τα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης και επέκτασης στην ελληνική και παγκόσμια αγορά και τις προοπτικές κερδοφορίας.

Χρηματικά έπαθλα έως 40.000 ευρώ
Με την ολοκλήρωση του έκτου κύκλου Επιτάχυνσης, οι εταιρείες διαγωνίζονται για τα τελικά έπαθλα συνολικού ύψους έως 40.000 ευρώ – ως μια επιπρόσθετη οικονομική υποστήριξη – και για δωρεάν υπηρεσίες/προνομιακές παροχές από τους στρατηγικούς συνεργάτες της κοινότητας του CapsuleT.

Χρονοδιάγραμμα του 6ου κύκλου προγράμματος επιτάχυνσης:

  • Περίοδος αιτήσεων: 29 Μαΐου έως 29 Ιουνίου 2023
  • Περίοδος αξιολόγησης: Έως 24 Ιουλίου 2023
  • Περίοδος Προγράμματος Επιτάχυνσης: 5 Σεπτεμβρίου 2023 έως 6 Φεβρουαρίου 2024

Υποβολή αίτησης
Η περίοδος αιτήσεων ξεκίνησε τη Δευτέρα 29/5 και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 29/6/2023. Οι αιτήσεις πρέπει να κατατεθούν ηλεκτρονικά και υποχρεωτικά στην αγγλική γλώσσα εδώ, αφού οι υποψήφιοι έχουν διαβάσει αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη