Σαντορίνη: Ξεκίνησαν οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Στις εγκαταστάσεις του ανακαινισμένου Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, στον Βουρβούλο, βρέθηκαν σήμερα 19/10, πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας του, οι μαθητές της Α’ δημοτικού του σχολείου της Οίας, με τους οποίους ξεκίνησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη φετινή περίοδο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, τα παιδιά έμαθαν να αναγνωρίζουν, με τη βοήθεια του εξειδικευμένου εκπαιδευτή του ΔΑΠΠΟΣ, τη σημασία των σημάτων κυκλοφορίας, παρακολούθησαν τον σωστό τρόπο συμπεριφοράς είτε ως πεζοί, είτε ως ποδηλάτες, είτε ως επιβάτες σε αυτοκίνητα και Μ.Μ.Μ., ενώ είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν απευθείας τις γνώσεις τους στα εκπαιδευτικά αυτοκίνητα του Οργανισμού.

Τους μαθητές καλωσόρισε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής η Αντιπρόεδρος του ΔΑΠΠΟΣ Μαρία Αγγελάκη, η οποία τους προσέφερε ως δώρο ένα αντίτυπο του εκπαιδευτικού παραμυθιού της Ειρήνης Φουστέρη “Ο Στρατής στον δρόμο ως πεζός”.

“Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, με αρκετά υψηλό ποσοστό τροχαίων ατυχημάτων, η σωστή οδική αγωγή και η γνωριμία των παιδιών με τους κανόνες αποτελούν σημαντικό εφόδιο για την σωστή εκπαίδευσή τους. Με ιδιαίτερη λοιπόν περηφάνια επαναλειτουργούμε και παραδίδουμε στη μαθητική νεολαία του τόπου μας έναν χώρο εξαιρετικής εκπαιδευτικής σημασίας για την ασφάλεια και τη διαμόρφωση της ορθής οδικής συμπεριφοράς παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας και πλέον αναμένουμε να φιλοξενήσουμε με μεγάλη χαρά τα παιδιά μας στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής” σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΔΑΠΠΟΣ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη