Ξεκίνησαν οι εργασίες στην στροφή του Αθηνιού

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες αποκατάστασης στον δρόμο προς το λιμάνι του Αθηνιού, του κύριου πυλώνα υποδοχής τουριστών της Σαντορίνης, “μετά από μακροχρόνια μάχη για την άρση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που διέπει το θεσμικό πλαίσιο εκτέλεσης των δημοσίων έργων”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου. Το έργο αποσκοπεί στην ασφάλεια και την άρση της επικινδυνότητας του δρόμου λόγω κατολισθήσεων, μετά και την κατολίσθηση βράχων που είχε σημειωθεί τον Μάρτιο του 2019.

Αναμένοντας τις προηγούμενες ημέρες από την Αθήνα το γεωτρύπανο που θα ανοίξει τις σχετικές υποδοχές, ήδη γίνονταν προεργασίες εκτός εργοταξίου για την κατασκευή των κολονών που θα μπουν στις υποδοχές, όπως εξήγησε ο Έπαρχος Θήρας Χαράλαμπος Δαρζέντας στο Atlantea.

Με σημερινή δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευόδωση των προσπαθειών για την έναρξη του έργου, ευχαριστώντας τον Έπαρχο Θήρας Χαράλαμπο Δαρζέντα, τον πρώην Δήμαρχο Νίκο Ζώρζο και τον νυν Αντώνη Σιγάλα, οι οποίοι συμπορεύτηκαν δυναμικά στο πλευρό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ώστε να φθάσει το έργο στη διαδικασία της υλοποίησης.

Φορέας κατασκευής του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η προθεσμία εκτέλεσής του είναι 4 ημερολογιακοί μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, που έγινε στις αρχές του περασμένου Μαΐου.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη