Υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο για την αποκατάσταση του δρόμου του Αθηνιού

Εργολαβική σύμβαση ύψους 826.405,66 €, για την εκτέλεση του έργου “Αντιμετώπιση κατολισθητικού φαινομένου οδού προς λιμένα Αθηνιού περί τη θέση υψηλού τοιχίου αντιστήριξης”, στη Σαντορίνη, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, μετά την έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού.

Το έργο αποσκοπεί στην ασφάλεια και την άρση της επικινδυνότητας λόγω κατολισθήσεων, του δρόμου που οδηγεί στο λιμάνι του Αθηνιού, μετά και την κατολίσθηση βράχων που είχε σημειωθεί τον Μάρτιο του 2019.

“Χρειάστηκε σχεδόν ένας χρόνος δουλειάς για την μελέτη, την δημοπράτηση και την υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης του έργου, μετά την βλάβη που εμφανίστηκε. Restart γρήγορο χρειάζεται και στην νομοθεσία της χώρας, που πάει από συνήθεια από το ένα άκρο στο άλλο. Με τον τελευταίο νόμο για τα δημόσια έργα, ο ένας χρόνος είναι το συντομότερο διάστημα για ένα έργο. Σε αυτή την περίπτωση, ούτε η κρίση μας εμπόδισε να τρέξουμε τα έργα προτεραιότητας, γιατί αγαπάμε την δουλειά και το αποτέλεσμα. Προχωράμε, θα τα αντιμετωπίσουμε όλα, θα τα καταφέρουμε” ανέφερε ο Περιφερειάρχης σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook.

Φορέας κατασκευής του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η προθεσμία εκτέλεσής του είναι 4 ημερολογιακοί μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων Ν. Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα από τον κωδικό με τίτλο “Έργα συντηρήσεων αποκαταστάσεων υποδομών και έργα πρόληψης καταστροφών υποδομών από ακραία καιρικά φαινόμενα, φυσικές καταστροφές κλπ σε νησιά των Κυκλάδων”.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη