Μετά από την επικοινωνία που είχε πριν λίγες ημέρες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Νίκο Αντώνογλου, για τη διευθέτηση του ζητήματος που έχει ανακύψει μετά και την δραστική μείωση του αριθμού των αδειών που χορηγήθηκαν για το έτος 2019 στους αλιείς βιντζότρατας, ξεκίνησε η εξέταση των αιτήσεων θεραπείας των αλιέων που δεν είχαν αδειοδοτηθεί.

Ήδη ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Φιλήμονας Ζαννετίδης, έχει υπογράψει τις πρώτες άδειες που έχουν εγκριθεί, για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενώ η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων θεραπείας συνεχίζεται. Οι άδειες αφορούν σε αλιείς των νησιών Ρόδου, Πάρου, Σύρου και Μήλου.

Σημειώνεται ότι από το Νότιο Αιγαίο, όπου το 2018 είχαν χορηγηθεί 54 άδειες (23 στα Δωδεκάνησα και 31 στις Κυκλάδες), φέτος σε πρώτη φάση χορηγήθηκαν μόνο 8, εκ των οποίων 4 στα Δωδεκάνησα και 4 στις Κυκλάδες. Σε πανελλαδικό επίπεδο, για το 2019 χορηγήθηκαν μόλις 28 άδειες, επί συνόλου 168 το 2018.

Δεδομένου του σοβαρότατου κοινωνικού και οικονομικού προβλήματος που έχει δημιουργηθεί , αφού ο συντριπτικά μεγαλύτερος αριθμός αλιέων βιντζότρατας δεν μπορεί να ασκήσει το επάγγελμά του, ο Περιφερειάρχης είχε ζητήσει από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να εξετασθούν κατά το δυνατόν συντομότερα οι αιτήσεις θεραπείας που έχουν καταθέσει οι αλιείς που δεν έχουν αδειοδοτηθεί, αίτημα στο οποίο ο κ. Αντώνογλου ανταποκρίθηκε θετικά.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here