20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ξεκίνησε η διαδικασία για την κάλυψη 914 θέσεων στα ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού

Share

Με την εφαρμογή, για πρώτη φορά φέτος, του συστήματος υποβολής Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή σπουδαστών στα Ι.Ε.Κ. του υπουργείου Τουρισμού, πέτυχαν 470 υποψήφιοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος απολυτηρίου των εισαγομένων με αυτή τη διαδικασία είναι 16,8, ενώ 82 είναι απόφοιτοι Επαγγελματικών Λυκείων, 2 Τεχνικών Λυκείων και 1 Πολυκλαδικού Λυκείου, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου. Οι επιτυχόντες καλούνται να υποβάλουν αίτηση εγγραφής στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. επιτυχίας τους, έως και την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021.

Για την κάλυψη των υπόλοιπων θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2021, σε ειδικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα www.mintour.edu.gr, προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής.

Στην ίδια ιστοσελίδα είναι διαθέσιμες αναλυτικές πληροφορίες τόσο για την διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων μέσω του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου, όσο για την υποβολή αιτήσεων των υποψηφίων των Δημοσίων Ι.Ε.Κ.

“Το υπουργείο Τουρισμού μεριμνά έμπρακτα για την τουριστική επαγγελματική κατάρτιση, έχοντας ως πεποίθηση ότι η ποιοτική αναβάθμιση της ελληνικής τουριστικής εμπειρίας περνά μέσα από τον υψηλό επαγγελματισμό των ανθρώπων του ελληνικού τουρισμού”, τονίζει η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Και συμπληρώνει πως “η καθιέρωση, για πρώτη χρονιά, του παράλληλου μηχανογραφικού και η συμπερίληψη σε αυτό των ΔΙΕΚ του υπουργείου Τουρισμού με την εισαγωγή 470 σπουδαστών σε αυτά, αυξάνει την ορατότητα αλλά και την εμβέλεια των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών μονάδων, ώστε να μπορούν να συνεισφέρουν ακόμα περισσότερο στο μέλλον του ελληνικού τουρισμού, προσφέροντας υψηλές επαγγελματικές προοπτικές στους εργαζόμενους σε αυτόν τον εθνικής σημασίας κλάδο”.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη