Σαντορίνη: Ξεκίνησε η τοποθέτηση των δέκα νέων απινιδωτών

Κατά την τοποθέτηση του πρώτου απινιδωτή έγινε και επίδειξη του τρόπου λειτουργίας του, παρουσία του Διευθυντή Καρδιολογικού Τμήματος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και Πρόεδρου των εκπαιδευτικών δράσεων της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας κ. Γιώργου Λάτσιου

Από την κεντρική πλατεία των Φηρών, μπροστά στο κεντρικό βιβλιοπωλείο, ξεκίνησε σήμερα (14/10) το πρωί η τοποθέτηση του πρώτου από τους δέκα νέους εξωτερικούς αυτόματους απινιδωτές (AED Plus), για την εξυπηρέτηση έκτακτων καρδιολογικών περιστατικών. Μέχρι αύριο θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση όλων των υπολοίπων στη Σαντορίνη και τη Θηρασιά.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δήμου Θήρας και του Συλλόγου Στήριξης του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Λούλας και Ευάγγελου Νομικού.

Όπως είπε στο Atlantea η αρμόδια για θέματα υγείας Αντιδήμαρχος Θήρας, κα Σοφία Κίτσου, οι υπόλοιποι απινιδωτές θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία με εύκολη πρόσβαση, στις εξής περιοχές:

  • Γυαλός Φηρών
  • Αθηνιός
  • Πλατεία Πλατσανής, Οία
  • Καμάρι
  • Μεσαριά
  • Περίσσα
  • Βλυχάδα
  • Ακρωτήρι
  • Θηρασιά

Σημειώνεται πως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει στη Σαντορίνη εκπαιδεύσεις μαθητών, πολιτών και εθελοντών πάνω στη χρήση των απινιδωτών και στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Σύμφωνα με την κα Κίτσου, έχει ήδη ξεκινήσει ο σχεδιασμός για εγκατάσταση επιπλέον απινιδωτών και σε άλλα σημεία του νησιού, καθώς και για νέες εκπαιδευτικές δράσεις, ώστε να μάθουν περισσότεροι πολίτες πώς θα τους χρησιμοποιήσουν σε ώρα ανάγκης για την αντιμετώπιση κάποιου καρδιακού επεισοδίου.

Παράλληλα, προετοιμάζεται ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή όπου θα χαρτογραφηθούν με ακριβείς συντεταγμένες όλα τα σημεία όπου βρίσκονται απινιδωτές, ώστε να είναι εύκολη η ανεύρεσή τους από επισκέπτες και πολίτες σε περίπτωση ανάγκης.

Τη σημερινή εκδήλωση για την τοποθέτηση του πρώτου απινιδωτή χαιρέτισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Έπαρχος Θήρας Χαράλαμπος Δαρζέντας, η Αντιδήμαρχος Θήρας Σοφία Κίτσου, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Λ. & Ε. Νομικού Γουλιέλμος Μπάικας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης του ΓΝ Θήρας Λίτσα Πετίνη και ο Διευθυντής Καρδιολογικού Τμήματος του Ιπποκράτειου Γιώργος Λάτσιος. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Δαρζέντας.

Το “παρών” έδωσαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Θήρας Γρηγόρης Μαντούσης, Γιώργος Στεφανάκης και Καλλιόπη Βάλβη, τα μέλη του Συλλόγου Στήριξης του ΓΝ Θήρας Λαμπρινή Σιγάλα, Χριστόφορος Καραγιάννης και Ασημίνα Σκοπελίτου, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, του Εθελοντικού Διασωστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ και του συντονιστή των εθελοντικών ομάδων του νησιού.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη