21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ξεκίνησε ο σχεδιασμός για την αγροτική πολιτική 2021-2027

Share

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες της χώρας. Την τηλεδιάσκεψη συντόνισε ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κώστας Μπαγινέτας, ο οποίος ζήτησε να μάθει σε τι σημείο βρίσκεται η πορεία της νέας κοινοτικής αγροτικής πολιτικής και παρότρυνε τους αντιπεριφερειάρχες να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο την προσπάθεια για ολοκλήρωση των προγραμμάτων και απορρόφηση των εγκεκριμένων κοωδυλίων.

Παράλληλα έγινε συζήτηση για την απαραίτητη προετοιμασία των Περιφερειών για τη νέα Αγροτική Πολιτική 2021-2027, με τους υπηρεσιακούς παράγοντες να ενημερώνουν τους άξονες πάνω στους οποίους θα πρέπει να στηριχθεί η αγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Ο κος Μπαγινέτας ζήτησε να κατατεθούν απόψεις και στρατηγικές που θα βελτιώσουν και θα αυξήσουν την ελληνική παραγωγή.

Ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, υπεύθυνος για τον πρωτογενή τομέα, Φιλήμονας Ζαννετίδης, στην τοποθέτηση του επεσήμανε την ανάγκη αναγνώρισης της νησιωτικότητας και την ιδιαιτερότητα που υπάρχει σχετικά με το υψηλό κόστος παραγωγής, εξηγώντας πως η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών έχει ανεβάσει πολύ το ύψος παραγωγής στα νησιά. Η επισήμανση αυτή έγινε δεκτή τόσο από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου όσο και από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη αντιπεριφερειάρχες. Ακολούθησαν κι άλλες τοποθετήσεις, με τον κo Μπαγινέτα να ανανεώνει το ραντεβού για νέα τηλεδιάσκεψη εντός δεκαημέρου, ζητώντας να έχουν έτοιμο, σχεδόν, πλάνο δράσης.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη