Την επανέναρξη των απευθείας πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας από τις 15 Ιουλίου ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε, η απόφαση ελήφθη σε συνεργασία με τη βρετανική κυβέρνηση και κατόπιν εισήγησης των ειδικών.

Για την περίπτωση της Σουηδίας, παρακολουθούνται τα επιδημιολογικά δεδομένα και ανάλογα με την εξέλιξή τους θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

“Είμαστε μία από τις πολύ λίγες χώρες, αν όχι η μοναδική, που εξακολουθεί να κάνει στοχευμένους ελέγχους ταξιδιωτών”, πρόσθεσε ο κος Πέτσας, εξηγώντας πως με ειδικό αλγόριθμο εντοπίζονται οι τουρίστες στους οποίους γίνονται οι έλεγχοι. Μέσω του ειδικού εντύπου που πρέπει να συμπληρώνουν 48 ώρες πριν την άφιξή τους, οι ίδιοι οι τουρίστες νιώθουν ασφάλεια, “καθώς αντιλαμβάνονται ότι έρχονται σε ένα Κράτος που είναι οργανωμένο, που παρακολουθεί, εντοπίζει έγκαιρα τυχόν κρούσμα και το απομονώνει, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά στην κοινότητα”, σημείωσε.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here