Την επανέναρξη των εκπαιδευτικών επισκέψεων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Βουρβούλο ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμος Θήρας, προσφέροντας και πάλι στους μαθητές και τις μαθήτριες νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του νησιού τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε οργανωμένα προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής.
Μέσα από διαδραστικές και βιωματικές δραστηριότητες, τα παιδιά εξοικειώνονται με βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας, μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τη σήμανση του οδικού δικτύου και καλλιεργούν σωστή και υπεύθυνη συμπεριφορά ως μελλοντικοί χρήστες του δρόμου, σε ένα περιβάλλον που συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι.
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 3 Φεβρουαρίου και θα πραγματοποιούνται μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς, κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, κατά τις πρωινές ώρες 09:00 – 12:00, με την καθοδήγηση έμπειρου εκπαιδευτή. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά επίσκεψη είναι οι 25 μαθητές.

Για την οργάνωση και τον προγραμματισμό των επισκέψεων, οι εκπαιδευτικοί και οι διευθύνσεις των σχολικών μονάδων μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Θήρας στο τηλέφωνο 2286024828 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση tapthiras@thira.gov.gr
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής παραμένει ανοιχτό για το κοινό καθημερινά από τις 17:00 έως τις 21:00, προσφέροντας στα παιδιά τη δυνατότητα να αξιοποιούν τον οργανωμένο χώρο με τα δικά τους ποδήλατα, πατίνια και άλλα μέσα μετακίνησης.





