20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Covid-19: Ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα οι εμβολιασμοί στη Βρετανία

Το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech έλαβε έγκριση για χρήση στη χώρα

Share

Έγκριση για χρήση στη Βρετανία πήρε σήμερα το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και BioNTech κατά του κορονοϊού και η χορήγησή του θα ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα.

“Η κυβέρνηση δέχθηκε τη σύσταση της ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκρίνει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για χρήση”, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βρετανίας, προσθέτοντας πως το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο σε όλη τη Βρετανία από την επόμενη εβδομάδα.

“Από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα αρχίσουμε ένα πρόγραμμα εμβολιασμού των ανθρώπων κατά της Covid-19 εδώ σ’ αυτή τη χώρα”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ στο Sky News, κάνοντας λόγο για “φανταστικά νέα”.

O επικεφαλής της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά έκανε λόγο σήμερα για “μια ιστορική στιγμή στη μάχη κατά της covid-19, σημειώνοντας πως τις επόμενες ημέρες θα φτάσουν στη Βρετανία οι πρώτες δόσεις του εμβολίου. Η χώρα έχει παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις για το 2020 και το 2021.

“Αναμένουμε ότι η χορήγηση του εμβολίου στη Μεγάλη Βρετανία θα μειώσει τον αριθμό των νοσηλειών ανθρώπων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου”, επεσήμανε από την πλευρά του ο Ουγκούρ Σαχίν, επικεφαλής της BioNTech.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη