Ξεκινούν το Σάββατο 5/3 οι εμβολιασμοί με Novavax

Αύριο 1/3 θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της Novavax και το Σάββατο 5/3 θα γίνει ο πρώτος εμβολιασμός, αφού η εταιρεία γνωστοποίησε ότι οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν την ερχόμενη Τετάρτη 2/3.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο Covid-19. Διευκρίνισε δε ότι το εμβόλιο της Novavax χρησιμοποιείται μόνο για τον βασικό εμβολιασμό και δεν πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή εμβολιασμός για αναμνηστική δόση με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Σχετικά με το διοικητικό πρόστιμο που έχει επιβληθεί για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι, έγινε την προηγούμενη εβδομάδα καταλογισμός για τον μήνα Ιανουάριο που αφορά 317.962 πολίτες. Τις επόμενες μέρες ακολουθεί το διοικητικό πρόστιμο για τον μήνα Φεβρουάριο.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Τρίτη δόση και για παιδιά 5-17 ετών σε ανοσοκαταστολή
Νωρίτερα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου έδωσε διευκρινίσεις για τον εμβολιασμό παιδιών αλλά και ενηλίκων που βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή. Σύμφωνα με όσα είπε, τα παιδιά ηλικίας 5-17 ετών θα πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου μετά από τέσσερις εβδομάδες αφότου έχει έχουν κάνει τη δεύτερη δόση. Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστούν στο μέλλον και τέταρτη δόση.

Επανέλαβε δε για ακόμη μία φορά ότι θα πρέπει να γίνει τέταρτη δόση για τους ενήλικες άνω των 18 ετών με ανοσοκαταστολή, τουλάχιστον τρεις μήνες μετά την τρίτη δόση.

Αναφερόμενη στις ομάδες των παιδιών αλλά και ενηλίκων με ανοσοκαταστολή, είπε ότι πρόκειται -μεταξύ άλλων- για άτομα με καρκίνο σε συμπαγή όργανα, με αιματολογικούς καρκίνους που βρίσκονται υπό θεραπεία, άτομα με πρωτοπαθή ανοσοκαταστολή, λοίμωξη HIV με χαμηλά cd4 και όλους όσοι παίρνουν θεραπεία με υψηλές δόσεις κορτικοστεροειδών.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, είπε ότι θα μας απασχολήσει η τέταρτη δόση για το σύνολο του πληθυσμού στο μέλλον, αλλά προς το παρόν φαίνεται ότι τα αντισώματα που δημιουργούνται μετά την τρίτη δόση εμβολίου, “διαρκούν πάνω από έξι μήνες ίσως και πάνω από ένα χρόνο”, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αποδείξουμε πως η τέταρτη δόση θα προσφέρει πολύ περισσότερα από αυτά που έχει ήδη προσφέρει η τρίτη.

Αναφερόμενη για ακόμη μία φορά στην μεγάλη σημασία του εμβολιασμού τόσο τα παιδιά όσο και στους ενήλικες, είπε ότι το πολυσυστηματικό σύνδρομο misc προσβάλλει ένα παιδί στο εκατομμύριο όταν πρόκειται για εμβολιασμένα παιδιά, ενώ είναι πολύ πιο συχνό -200 παιδιά στο 1 εκατομμύριο- όταν αυτά είναι ανεμβολίαστα.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη