Κτήμα Αργυρού: Ανασκόπηση 2020

Αξιοπρόσεκτη και πολύ επιτυχημένη μπορεί να θεωρηθεί η φετινή χρονιά για το Κτήμα Αργυρού, με βάση τις υψηλές επιδόσεις που πέτυχαν τα κρασιά του. Ανάμεσα στις πιο σημαντικές διακρίσεις για τη χρονιά που φεύγει, το οινοποιείο ξεχωρίζει τα παρακάτω:

Decanter World Wine Awards
Ανάμεσα σε 16.500 και πλέον κρασιά που συμμετείχαν στα Decanter World Wine Awards 2020, μόνο 50 επιλέχθηκαν για την κατηγορία “Best of Show”. Ένα από αυτά -και το μόνο από την Ελλάδα- ήταν το Cuvee Evdemon 2016. Επίσης, τα Cuvee Monsignori 2018, Vinsanto 4 ετών 2012 και Vinsanto 12 ετών 2004 απέσπασαν Πλατινένια μετάλλια, τα τρία από τα πέντε που δόθηκαν σε ελληνικά κρασιά και από τα 178 που δόθηκαν συνολικά.

Robert Parker’s Wine Advocate
Κατά τη διάρκεια της χρονιάς που φεύγει, ο γνωστός οινοκριτικός Mark Squires επιβράβευσε το Vinsanto 20ετίας του Κτήματος Αργυρού από το 1996 με 98 βαθμούς, που είναι και η υψηλότερη βαθμολογία που έχει δοθεί ποτέ σε ελληνικό κρασί. Ανάλογη επίδοση είχαν πετύχει στο παρελθόν και άλλα κρασιά του Κτήματος (Vinsanto 20 ετών του 1994 και Vinsanto 12 ετών του 2001). Κατεβαίνοντας κλίμακα, τρία κρασιά του οινοποιείου και πάλι Vinsanto, βαθμολογήθηκαν με 97 βαθμούς.

Balkan International Wine Competition
To Vinsanto 20 ετών του 1996 διακρίθηκε ως Βest of Show μεταξύ των ελληνικών κρασιών, ενώ διπλό χρυσό μετάλλιο απέσπασαν τα Vinsanto 4 ετών (2012), Vinsanto 12 ετών (2014), Vinsanto 4 ετών (1996), Cuvee Monsignori 2018 και Cuvee Evdemon 2016. Στα τρία χρόνια που συμμετέχει στον διαγωνισμό Balkan International Wine Competition, το Κτήμα Αργυρού είναι το μόνο ελληνικό οινοποιείο που καταφέρει να παίρνει Trophy ή /και Best of Show ή/και Double Gold και στις τρεις διοργανώσεις.

50 Great Greek Wines
Στην πρώτη διοργάνωση του 50 Great Greek Wines, ενός διαγωνισμού για ελληνικά κρασιά που διοργανώνεται από τον Γιάννη Καρακάση MW, το Cuvee Evdemon 2016 κατέκτησε την κορυφή, το Cuvee Monsignori 2017 κατέλαβε τη 2η θέση, ενώ το Cuvee Monsignori 2018 βρέθηκε στην 23η θέση.

Για το Κτήμα Αργυρού, το κατά πόσο ένα οινοποιείο θα πρέπει να συμμετέχει στους διαγωνισμούς ή όχι είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση, ενώ γενικώς οι βαθμολογίες των κριτικών οίνου αμφισβητούνται λιγότερο. Σχετικά με το θέμα αυτό, σχολιάζει:

“Είναι γεγονός ότι τα καλύτερα κρασιά του κόσμου, όπως το Domaine de la Romanee Conti, Petrus, Harlan και αντίστοιχα άλλα δε θα ενδιαφέρονταν ποτέ να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς, όμως εξακολουθούν να προσκαλούν τους οινοκριτικούς και δημοσιογράφους να δοκιμάσουν τα κρασιά τους. Η ομάδα μας πιστεύει ακράδαντα ότι τα μεγάλα αυτά ονόματα δεν μπορούν να συγκριθούν με κανένα ελληνικό οινοποιείο, καθώς έχουν μεγάλη ιστορία, προέρχονται από ξακουστές ονομασίες προέλευσης και έχουν ήδη κατακτήσει μια πάγια παρουσία στις βασικές αγορές. Για ένα οινοποιείο σαν το Κτήμα Αργυρού, τα βραβεία και οι βαθμολογίες είναι απλά ένα εργαλείο για να ανοίγουμε τον δρόμο προς τους μακροχρόνιους στόχους μας. Κάτω από αυτό το πρίσμα, το 2020 φαίνεται πως αποτελεί μια σημαντική χρονιά, μια θεμέλια λίθο”.


Στο Atlantea eshop μπορείτε να βρείτε ευρεία γκάμα κρασιών του Κτήματος Αργυρού. Δείτε εδώ, κάνετε την παραγγελία σας και σύντομα θα βρίσκονται στην πόρτα σας!


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη