20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κυκλοφόρησε το “Αλφαβητάρι Ελληνικής Γαστρονομίας” του Γιώργου Πίττα

Share

Το “Αλφαβητάρι Ελληνικής Γαστρονομίας”, το όγδοο βιβλίο του Γιώργου Πίττα, που κυκλοφόρησε στις αρχές Νοεμβρίου, είναι ένα λεξικό με 500 λήμματα και 700 φωτογραφίες, αποτέλεσμα των ταξιδιών που κάνει εδώ και 20 χρόνια ο δημιουργός του, απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα, καταγράφοντας με την προσωπική του ματιά τον πλούτο της ελληνικής γαστρονομίας. Το βιβλίο έρχεται να εμπλουτίσει το σημαντικό έργο του συγγραφέα γύρω από την Ελληνική Γαστρονομία με θεματικά βιβλία-λευκώματα (Αθηναϊκή ταβέρνα, Πανηγύρια στο Αιγαίο, Καφενεία της Ελλάδας, Θησαυροί της Ελληνικής Γαστρονομίας).

Στο “Αλφαβητάρι Ελληνικής Γαστρονομίας” ο Γιώργος Πίττας κάνει μια βουτιά στον διατροφικό πολιτισμό της πατρίδας μας, παρουσιάζοντας όσα είναι απαραίτητα σ’ έναν ταξιδιώτη, για να αρμενίσει με σιγουριά στο απέραντο πέλαγος της Ελληνικής Γαστρονομίας. Τουριστικοί προορισμοί -συνολικά 50 και βεβαίως η Σαντορίνη δεν θα μπορούσε να λείπει- τόποι, τοπία, αμπελώνες, προϊόντα, παραγωγοί, εδέσματα, κρασιά και αποστάγματα, εμβληματικά πρόσωπα της γαστρονομίας και της οινοποιίας, παραγωγοί, εστιατόρια, ταβέρνες, καφενεία, δημοτικές αγορές, γαστρονομικά δρώμενα, πανηγύρια και παραδόσεις, είναι το καταστάλαγμα και η συμπύκνωση, όσων κατέγραψε ο συγγραφέας, στην προσπάθειά του να ανακαλύψει την αυθεντική Ελλάδα, αυτήν που σε κάθε περιοχή κρύβει θησαυρούς της τοπικής γαστρονομίας.

Το “Αλφαβητάρι Ελληνικής Γαστρονομίας” είναι ένα χρήσιμο βιβλίο/λεξικό που ξεχειλίζει από πληροφορίες, γνώσεις και αγάπη, με εικόνες και αφηγήσεις από ανθρώπινες δράσεις και συμπεριφορές, που κάνουν το φαγητό στοιχείο ταυτότητας και πολιτισμού κάθε τόπου. Ένα βιβλίο που θα αγαπήσετε.

Θα το βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Atlantea εδώ.

Χωρίς κόστος μεταφορικών για παράδοση στη Σαντορίνη.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη