15.3 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σαντορίνη: Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Περίσσα

Share

Σήμερα (27/3) Κυριακή Γ’ Νηστειών -Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως- ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κος Αμφιλόχιος τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Περίσσας, τον μεγαλύτερο σε μέγεθος ναό της Ιεράς Μητρόπολης.

Στη Σαντορίνη αυτήν την Κυριακή υπάρχει παράδοση μετά το πέρας της ακολουθίας να μοιράζονται στους πιστούς οι λεγόμενες “μάπες”, οι οποίες είναι ένα μικρό ματσάκι με εποχικά λουλούδια της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού αναγνώστηκε η διατεταγμένη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος εγκύκλιος με θέμα ”Περί των Ιερατικών Κλήσεων”. Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως με την σημερινή εορτή, η οποία χρονικά συμπίπτει με το μέσον της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η Εκκλησία προβάλλει στους πιστούς τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου ως αναψυχή και στήριγμα. Αυτό υποστήριξε πως γίνεται καθώς το μεσοδιάστημα της ασκητικής αυτής περιόδου, στην οποία κατά κάποιο τρόπο και εμείς σταυρώνουμε τον “παλαιό άνθρωπο” με τη νέκρωση των παθών, είναι λογικό κατά τους Πατέρες της Εκκλησίας να υπάρχει πνευματική κόπωση και ακηδία.

Ωστόσο, πρόσθεσε, η Εκκλησία μας, ως φιλόστοργη και σοφή Μητέρα, προβάλλει τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό ως βοήθεια και στήριγμα στον αγώνα των μελών της αλλά και σαν υπενθύμιση του πάθους του Κυρίου.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη