Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας: Ως Δήμος να μην επιτρέψουμε τη λειτουργία του Νοσοκομείου με ΣΔΙΤ

Η Δημοτική Παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Θήρας σε Δελτίο Τύπου της που αφορά στη συζήτηση που έγινε σήμερα στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας σχετικά με τη λειτουργία της Νοσηλευτικής Μονάδας Θήρας αναφέρει ότι:

“Διατυπώνει για ακόμα μια φορά τη θέση της, όπως αυτή διατυπώθηκε από την επικεφαλής της παράταξης, δημοτική σύμβουλο Μαρία Αργυρού.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας, χωρίς περιστροφές, ξεκάθαρα, δηλώνει ότι εμμένει στη θέση της, όπως διατυπώνεται στην 341/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Νοσοκομείο Σαντορίνης, πρέπει άμεσα να παραδοθεί από τον εργολάβο και να λειτουργήσει υπό την εποπτεία του αρμόδιου για την υγεία, Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. 

Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα και δεν αρμόζει να συζητάμε για κερδοφορία ή μη του Νοσοκομείου. Είναι κοινωνικό αγαθό και επιβάλλεται να προσφέρεται δωρεάν προς όλους, πολύ περισσότερο σήμερα που, οι μέχρι σήμερα πολιτικές έχουν οδηγήσει το λαό μας στην εξαθλίωση ( οι 8 στους 10 πολίτες είναι ανασφάλιστοι).

Τα 14 εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν για την ανέγερση και τον εξοπλισμό του, είναι χρήματα που ανήκουν στους φορολογούμενους πολίτες και αυτοί πρέπει να εξυπηρετηθούν δωρεάν από τις υπηρεσίες του.

Οι οικονομικοί πόροι για τη λειτουργία του Νοσοκομείου να προέλθουν αποκλειστικά και μόνο από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας που έχει την ευθύνη του.

Ως Δήμος, να μην επιτρέψουμε τη λειτουργία του με τη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Φορέα.

Ο Θηραϊκός λαός να διεκδικήσει αγωνιστικά την άμεση λειτουργία του με παροχές δημόσιες και δωρεάν προς όλους και καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα εντός του νέου νοσοκομείου.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη