Δημοτικό Σχολείο Πύργου: Το κρασί στην παραδοσιακή κοινωνία της Σαντορίνης

Η αυλή του Δημοτικού Σχολείου Πύργου γέμισε από τις χαρούμενες φωνές και τα χαμόγελα των παιδιών των Γ’ και Δ’ Τάξεων, τα οποία με ιδιαίτερη συγκίνηση παρουσίασαν την εργασία τους με θέμα: “Το κρασί στην παραδοσιακή κοινωνία της Σαντορίνης“.

Η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος εντάχθηκε στο πλαίσιο του Έτους Γαστρονομίας αναδεικνύοντας τη σημασία της πρωτοβουλίας του Δήμου Θήρας και για την ενεργοποίηση των σχολικών κοινοτήτων της Σαντορίνης.

Τα παιδιά αναφέρθηκαν στις δράσεις που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς για να καλύψουν κάθε πτυχή του θέματος. Με την καθοδήγηση της κας Αργυρούλας Πιτσικάλη και της κας Ευτυχίας Μπαχαροπούλου, υπεύθυνων εκπαιδευτικών του προγράμματος, επισκέφτηκαν το Οινοποιείο της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων και το Μουσείο Οίνου του Οινοποιείου Κουτσογιαννόπουλου και παρακολούθησαν παρουσιάσεις για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αμπελώνα της Σαντορίνης από οινολόγους του νησιού.

Δημιούργησαν τη δική τους γωνιά του κρασιού σε αίθουσα του σχολείου τους, κατέγραψαν σε λεξικό το τοπικό λεξιλόγιο του κρασιού με τη χαρακτηριστική ντοπιολαλιά και μελέτησαν σχετική βιβλιογραφία.

Εικονογράφησαν και παρουσίασαν σε κόμικ τις διακοπές της “Τουρίστριας Φυλλοξήρας” που τελείωσαν άδοξα στη Σαντορίνη, τραγούδησαν τη σαντορινιά πατινάδα της βεντέμας και χόρεψαν “ρεπατί” τον παραδοσιακό χορό που θυμίζει το πάτημα των σταφυλιών. Στο τέλος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό υλικό από τις δράσεις τους.

Οι γονείς του σχολείου προσέφεραν στον Δήμαρχο Θήρας κ. Αναστάσιο Νικόλαο Ζώρζο και στους λοιπούς παρευρισκόμενους εξαιρετικά τοπικά, σπιτικά εδέσματα και κρασί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη