Ο Δήμος Θήρας και η ΓΕΩΘΗΡΑ θα πάρουν μέρος και φέτος στην πανελλήνια περιβαλλοντική εθελοντική δράση Let’s do it Greece 2019 με κεντρικό σύνθημα “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!” και απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους εθελοντικούς φορείς, συλλόγους, σχολεία και μεμονωμένους πολίτες της Σαντορίνης.

Η μεγαλύτερη και ταυτόχρονη εθελοντική προσπάθεια Let’s do it Greece 2019, στην οποία η συμμετοχή αυξάνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια, για τη Σαντορίνη θα πραγματοποιηθεί φέτος την Κυριακή 7 Απριλίου, ώρα 11:00, στην παραλία του Περίβολου και του Αγίου Γεωργίου, με σημείο συνάντησης μπροστά από το εστιατόριο “Ποπάι”, στον κάθετο δρόμο του Αγίου Γεωργίου.

Η φετινή δράση διοργανώνεται από κοινού με το Δημοτικό Σχολείο Εμπορείου, το Γυμνάσιο Εμπορείου και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Θήρας.

Από τη ΓΕΩΘΗΡΑ θα διατεθεί ένα πούλμαν που θα μεταφέρει μαθητές του Δημοτικού και Γυμνασίου του Εμπορείου στην παραλία, με σημείο συνάντησης την κεντρική πλατεία του Εμπορείου και ώρα 10:45.

Φωτογραφία από παλιότερη ανάλογη δράση

Στόχος της δράσης είναι ο καθαρισμός της παραλίας Περιβόλου και Αγίου Γεωργίου, διαδίδοντας παράλληλα το μήνυμα του εθελοντισμού και της συνεργασίας της θηραϊκής κοινωνίας, έτσι ώστε να ενισχυθεί η σύνδεση μεταξύ πολιτών, παιδιών και περιβάλλοντος.

Όπως κάθε χρόνο, η ΓΕΩΘΗΡΑ θα παρέχει στους εθελοντές γάντια, σακούλες και νερά, ενώ θα φροντίσει και για την αποκομιδή των συλλεχθέντων απορριμμάτων. Παράλληλα, παρακαλούνται οι εθελοντές να είναι ντυμένοι κατάλληλα και να φορούν καπέλο.

Η  συμμετοχή των Θηραίων πολιτών και κυρίως των παιδιών είναι ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς περιβαλλοντικές ενέργειες σαν αυτή ενισχύουν τον εθελοντισμό, τη συμμετοχή στα κοινά και την περιβαλλοντική συνείδηση.

Ραντεβού την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 στις 11 το πρωί στην παραλία του Αγίου Γεωργίου! Let’s do it Santorini!

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της δράσης www.letsdoitgreece.org

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here