Libra: Το νέο ψηφιακό κρυπτονόμισμα από το Facebook

Τα σχέδιά του να λανσάρει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 ένα κρυπτονόμισμα με την ονομασία Libra αποκάλυψε σήμερα το Facebook, με στόχο να επεκταθεί πέρα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προς το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα παγκόσμια συστήματα πληρωμών.

Το Libra δε θα ελέγχεται εξ ολοκλήρου από το Facebook, αλλά από το Libra Association, μία ανεξάρτητη μη-κερδοσκοπική οντότητα με έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας. Έως τώρα υπάρχουν 28 συνιδρυτές, όπως η Visa, η MasterCard, το PayPal, το eBay, το Spotify, το Facebook, με σκοπό τη διαχείριση και εξέλιξη του Libra.

Ήδη έχει συσταθεί η Calibra, θυγατρική του Facebook, που θα προσφέρει ηλεκτρονικά πορτοφόλια για όσους θέλουν να αποταμιεύουν, να στέλνουν και να ξοδεύουν Libras. Η εφαρμογή με το ηλεκτρονικό πορτοφόλι του Calibra θα συνδέεται με τις πλατφόρμες μηνυμάτων της Facebook, το Messenger και το WhatsApp, που έχουν ήδη πάνω από ένα δισ. χρήστες.

Φιλοδοξία του Facebook μέσω του Calibra είναι να καταστήσει δυνατές τις συναλλαγές μεταξύ καταναλωτών και επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας για πρώτη φορά πρόσβαση σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες σε καταναλωτές που δεν χρησιμοποιούν τραπεζικές υπηρεσίες.

Η διαδικασία για αποστολή Libras σε οποιονδήποτε έχει smartphone θα είναι τόσο απλή όσο και η διαδικασία αποστολής ενός μηνύματος και θα μοιάζει κάπως έτσι

Μέχρι το Calibra να είναι έτοιμο για κυκλοφορία, το Facebook επισημαίνει πως συνεργάζεται με ένα ευρύ δίκτυο εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα εύχρηστο και ασφαλές περιβάλλον συναλλαγών για όλους, καθώς και τη λήψη μέτρων για την προστασία του απορρήτου των χρηστών.

[adning id="140783"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη