Μάχη για την καταπολέμηση του παραεμπορίου

Eιδικό συντονιστικό κέντρο για την καταπολέμηση του παρεμπορίου προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης. Όπως έγινε γνωστό το συντονισμό αυτού του «θαλάμου επιχειρήσεων κατά του παραεμπορίου» θα αναλάβει ο γενικός γραμματέας Εμπορίου κ. Στ. Κομνηνός.

Σε δηλώσεις του πάντως μετά τη σύσκεψη, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι «είναι η πρώτη φορά που θα υπάρχει εμπλοκή και του ίδιου του Πρωθυπουργού για να δώσει κατευθύνσεις σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να λειτουργήσει το νέο σχήμα ως μία ενιαία Αρχή». «Εάν σπάσει ένας κρίκος στην αλυσίδα, αυτό θα αποτελέσει την κερκόπορτα για να μην είναι αποδοτικό το σύστημα», πρόσθεσε.

Πολύ σημαντικός θα είναι ο ρόλος των τελωνείων και οι δράσεις που σχεδιάζονται θα αναπτύσσονται σε τρεις άξονες: σε δειγματοληπτικούς ελέγχους, σε έλεγχο μέσα από μαγνητικές πύλες και αξιοποίηση του συστήματος risk analysis (έλεγχος ανάλογα με τον παραλήπτη).

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθήνας, κ. Κ. Μίχαλος, τόνισε πως η απώλεια των δημοσίων εσόδων ανέρχεται στα 6 δισ. ευρώ το χρόνο όταν η κυβέρνηση κάνει αγώνα για να βρει 11,5 ή 13,5 δισ. ευρώ, ενώ τέλος επανέλαβε και την πρότασή του για τη δημιουργία Σώματος Δίωξης Παραεμπορίου.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης ανέφερε ότι η ΕΣΕΕ θα εκπαιδεύσει με δικά της χρήματα 252 εμπόρους σε όλους τους εμπορικούς συλλόγους-μέλη της προκειμένου αυτοί να δρουν ως «επόπτες» σε όλη την Ελλάδα και να ενημερώνουν το θάλαμο ελέγχου για τα προϊόντα παραεμπορίου.

Πηγή: www.lifo.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη