Μάσκα παντού από αύριο – Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους

Στη σκιά της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον και της ανησυχίας που προκαλεί, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε σήμερα νέα περιοριστικά μέτρα κατά του κορoνοϊού που θα ισχύουν από αύριο Παρασκευή 24/12 στις 6 το πρωί.

Αυτά είναι:

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Ειδικά για τους κλειστούς χώρους των σούπερ μάρκετ και τα μέσα μαζικής μεταφοράς απαιτείται διπλή μάσκα ή μάσκα υψηλής προστασίας (Ν95).

– Ματαιώνονται όλες οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις των Δήμων.

– Πέρα από το PCR 72 ωρών ή rapid 24 ωρών για είσοδο στη χώρα, οι επισκέπτες θα πρέπει να επαναλαμβάνουν το τεστ τη 2η και 4η μέρα από την είσοδο στη χώρα.

– Ισχυρή σύσταση για τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση.

Για το 15ήμερο μετά τις 3 Ιανουαρίου, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων έχει εισηγηθεί επιπλέον περιοριστικά μέτρα που δε θα παραπέμπουν σε μερικό ή ολικό lockdown, αλλά θα αφορούν την τηλεργασία, τις αθλητικές εκδηλώσεις, τη διασκέδαση και ψυχαγωγία, γενικώς τις μη αναγκαίες δραστηριότητες. Η ακριβής αποτύπωση των μέτρων θα γίνει στις 27/12 που θα ξανασυνεδριάσει η Επιτροπή, οπότε θα επαναξιολογηθούν όλα τα τότε δεδομένα.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη