22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαθητές από τη Σαντορίνη στο διεθνές μαθητικό συνέδριο “Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών”

Η θεμελιώδης ιδέα του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών είναι ότι "η πολιτική δραστηριότητα πρέπει να βιώνεται και όχι μόνο να παρατηρείται"

Share

Δεκαμελής αντιπροσωπεία από δύο σχολεία της Σαντορίνης θα πάρει για πρώτη φορά μέρος στο διεθνές μαθητικό συνέδριο “Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών” (Model United Nations, MUN) που διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια “Ο Πλάτων” στην Αθήνα, από 1 έως 3 Μαρτίου.

Πρόκειται για μαθητικό συνέδριο προσομοίωσης των εργασιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), το οποίο τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι μαθητές αναλαμβάνουν τον ρόλο του πρεσβευτή μιας χώρας και στο πλαίσιο των ειδικών επιτροπών και οργάνων του ΟΗΕ ερευνούν επίκαιρα διεθνή ζητήματα, προτείνουν λύσεις, διαπραγματεύονται, με μέτρο πάντα τον σεβασμό του συνομιλητή τους. Ταυτόχρονα, οι μαθητές εξασκούνται στην αγγλική γλώσσα, καθώς όλες οι συζητήσεις (και τα κείμενα που καταρτίζονται) γίνονται αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα.

Από τους δέκα μαθητές της αντιπροσωπείας από τη Σαντορίνη, οι έξι προέρχονται από την Γ’ τάξη του  Γυμνασίου Μεσαριάς και οι τέσσερις από την Α’ και Β’ τάξη του Ημερήσιου ΕΠΑΛ Θήρας. Είναι χωρισμένοι σε δύο ομάδες και στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου θα εκπροσωπήσουν τη Λιθουανία και τη Σλοβακία.

Οι μαθητές που συμμετέχουν είναι οι: Αγκάι Ανέστ, Γαβαλά Μαρία, Καραμήτρου Αφροδίτη, Κρεμμύδας Άγγελος, Μουρατίδου Άννα Μαρία, Μποζίκη Μαγδαληνή, Ούκα Αντιγόνα, Παναγιώτου Παναγιώτα, Σκιάου Νικολέιντα και Τσαχάκης Μιχαήλ. Θα τους συνοδεύσουν οι καθηγητές Βλάχου Παρασκευή, Καραμολέγκου Ιουλίτα, Κρυωνίδης Διαμαντής και Νιάρχος Γεώργιος, που ανέλαβαν και την προετοιμασία της ομάδας για την συμμετοχή της σε αυτό το απαιτητικό διεθνές μαθητικό συνέδριο.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη