18.2 C
Santorini
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μαθητές της Μεσαριάς κάνουν “Κύκλο”

Share

Στο πλαίσιο του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων “Κινηματο-γράφω”, μαθητές του Γυμνασίου Μεσαριάς, υπό την καθοδήγηση και την επιμέλεια της φιλολόγου Ευαγγελίας Βαμβίνη και του θεολόγου Γιώργου Σίσκου, δημιούργησαν την ταινία μικρού μήκους “Κύκλος”, με την οποία θα πάρουν μέρος στον 10ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους.

Οι 33 μαθητές που πήραν μέρος στην ταινία “cineργάστηκαν” άψογα -και μάλιστα σε ώρες εκτός μαθημάτων- δημιουργώντας ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα που στέλνει μηνύματα κατά του σχολικού εκφοβισμού. Η προετοιμασία κράτησε έναν περίπου μήνα, τα γυρίσματα έγιναν στις αρχές Δεκεμβρίου και μετά την επεξεργασία και το μοντάζ προέκυψε το τελικό αποτέλεσμα που ακολουθεί παρακάτω.

Υπόθεση: Η Μαρία, ο παιδικός της φίλος, ο Μίλτος, και η παρέα τους συναντιούνται κάθε απόγευμα στο στέκι τους, στον κύκλο. Η παρέα διασπάται λόγω της επιθετικής συμπεριφοράς του Μίλτου. Μέχρι που με μια άσκηση δημιουργικής γραφής, με αφορμή τις τοιχογραφίες του προϊστορικού οικισμού του Ακρωτηρίου, η Μαρία θυμίζει σε όλους ότι η ζωή κάνει κύκλους και ξεπηδά μέσα από καταστροφές στο κυκλικό νησί, τη Σαντορίνη.

Για το υπόλοιπο της φετινής χρονιάς, οι καθηγητές μαζί με τους μαθητές σκοπεύουν να ετοιμάσουν και άλλες ταινίες που θα βασίζονται και αυτές σε επίκαιρα θέματα που αφορούν τη σχολική κοινότητα και όχι μόνο.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη