Μαθητικές αθλοπαιδιές στο ΔΑΠΠΟΣ

athlopaidies_basket_2017Για δύο συνεχόμενα πρωινά, την Πέμπτη και την Παρασκευή 9-10 Φεβρουαρίου, το Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΠΠΟΣ φιλοξένησε τριακόσιους περίπου μαθητές της Ε’ και της Στ’ τάξης των δημοτικών σχολείων των Φηρών, του Καμαρίου, της Μεσαριάς, του Εμπορείου, του Πύργου – Μεγαλοχωρίου, του Καρτεράδου και της Οίας, στο πλαίσιο του προγράμματος των σχολικών αθλοπαιδιών.

Την πρωί της Πέμπτης το πρώτο τζάμπολ πραγματοποίησαν τα κορίτσια, ενώ την επόμενη μέρα τη σκυτάλη πήραν τα αγόρια, με τους δασκάλους και τις δύο μέρες να προσπαθούν με τον καλύτερο τρόπο να μυήσουν τα παιδιά στα μυστικά της καλαθοσφαίρισης. Ο σκοπός των αθλοπαιδιών δεν είναι βέβαια η νίκη και γι’ αυτό αλλωστε τα παιδιά έπαιζαν χωρίς να κρατάνε σκορ. Σκοπός είναι να να αγαπήσουν οι μαθητές τον αθλητισμό, να έρθουν σ’ επαφή με παιδιά ίδιας ηλικίας από άλλα σχολεία και φυσικά να αναπτύξουν το αίσθημα της ευγενούς άμιλλας και τους υγιούς ανταγωνισμού.

Έτσι, για περισσότερο από τρεις ώρες κάθε ημέρα, οι μικροί καλαθοσφαιριστές διασκέδασαν κι έπαιξαν με την ψυχή τους, επιδεικνύοντας άψοχη συμπεριφορά εντός κι εκτός γηπέδου. Οι δάσκαλοι αποχώρησαν από το γήπεδο εμφανώς ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους να εμφυσήσουν στα παιδιά το πνεύμα του αθλητικού ιδεώδους και φεύγοντας δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τη διοίκηση και το προσωπικό του ΔΑΠΠΟΣ για τη βοήθεια που τους παρείχαν.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη