Κλικ για μεγέθυνση
Κλικ για μεγέθυνση

Πρίν λίγους μήνες το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης κάλεσε τους μικρούς του φίλους να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό παιδικής αφίσας με τίτλο “Φανταστικές Κυκλάδες”, που διοργανώσε για τέταρτη συνεχή χρονιά! Τα παιδιά χρησιμοποίησαν τη φαντασία τους, διαλέξαν τα αγαπημένα τους χρώματα και ζωγράφισαν το νησί όπως το φαντάζονται: με πρόσωπα, σαν ζώα ή πουλιά.

Στον διαγωνισμό συμμετείχε και η Ε’ τάξη από το Δημοτικό Σχολείο Πύργου-Μεγαλοχωρίου Θήρας, με υπέυθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Φίλιππο Τζώρτζογλου και η ζωγραφιά της μαθήτριας Ποθητής Σιγάλα επιλέχθηκε, μαζί με άλλες 15, για να συμπεριληφθούν στην αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΜΚΤ την φετινή χρονιά. Η Ποθητή Σιγάλα, με άρμα την φαντασία της, επέλεξε να μεταμορφώσει το νησί της Τήνου.

Τα ονόματα των 16 νικητών είναι: Ντέμη Ζούμπου, Χαρά Μύτα, Βίκτωρ Πανάρετος, Ποθητή Σιγάλα, Ελένη Συμεωνίδου, Χρυσάνθη Παναγιώτα Ντούρου, Στέλλα Τσακίρη, Μυρτώ Τσαμπίκα Ασημακοπούλου, Κωνσταντίνα Ρούντου, Άννα Τζέρπου, Χρήστος Μάλαμας, Αλεξάνδρα Κονταξάκη, Κωνσταντίνος Μαγγίρης, Μαντιάνα Παυλίδη, Κωνσταντίνος Κρέζος. Τα έργα των νικητών είναι διαθέσιμα εδώ.

Print Friendly, PDF & Email