Συνάντηση Μανιού-Ζώρζου στον Δήμο Θήρας

Στη Σαντορίνη βρέθηκε πριν λίγες ημέρες ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κος Νίκος Μανιός. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Θήρας, κο Νίκο Ζώρζο, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον Δήμο Θήρας και τα νησιά.

Ο κος Ζώρζος ενημέρωσε τον βουλευτή για τα προβλήματα που έχει το νησί ως προς τις σχολικές υποδομές, καθώς είχε προηγηθεί και σχετική αλληλογραφία μεταξύ τους. Ο Δήμαρχος Θήρας ζήτησε την παρέμβαση του κ. Μανιού για την παραχώρηση του Δημοσίου Κτήματος στον Δήμο με σκοπό την ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου Καμαρίου, καθώς εκκρεμεί η παραχώρηση από την αρμόδια επιτροπή από τον Μάρτιο του 2016, παρά τις παραστάσεις του Δημάρχου στις αρμόδιες υπηρεσίες. Ενημέρωσε επίσης τον κο Μανιό για τα ποσά που διατίθενται στον τομέα της παιδείας από τον Δήμο Θήρας, τα οποία είναι πολλαπλάσια της κρατικής επιχορήγησης.

Ο κος Μανιός ενημερώθηκε επίσης για τα θέματα υγείας και τα προβλήματα που υπάρχουν ακόμη στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας.

Στη συζήτηση τέθηκαν και εξειδικεύτηκαν επίσης τα θέματα της νησιωτικότητας και των απαραίτητων νομοθετικών ρυθμίσεων του Καλλικράτη, ώστε οι Δήμοι να είναι αυτοδιοίκητοι και λειτουργικοί.

Ο κος Μανιός εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να συνδράμει στα τεθέντα ζητήματα, ζητώντας παράλληλα τη συνεργασία του Δήμου.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη