Με κομμάτι σιδήρου από τον Πύργο του Άιφελ τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

Συνολικά στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη θα απονεμηθούν 5.084 μετάλλια, χρυσά, ασημένια και χάλκινα.

Ένα εξάγωνο κομμάτι 18 γραμμαρίων από τον Πύργο του Άιφελ θα φέρουν στο κέντρο της μιας τους όψης τα μετάλλια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 που παρουσιάστηκαν σήμερα (8/2). Το εν λόγω σιδερένιο κομμάτι προέρχεται από μέρη του συμβόλου της γαλλικής πρωτεύουσας από ανακαινίσεις του παρελθόντος και μέσα σε αυτό κυριαρχεί το λογότυπο των αγώνων “Paris 2024”.

Στην άλλη πλευρά τους, τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων απεικονίζουν χαραγμένα τη θεά Αθηνά Νίκη, το Παναθηναϊκό Στάδιο και την Ακρόπολη, όπως απαιτείται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, ωστόσο το “Παρίσι 2024” έλαβε ειδική άδεια, προκειμένου να αναπαρίσταται και ο Πύργος του Αίφελ. Παράλληλα, στην άκρη του μεταλλίου αναγράφεται η πειθαρχία για την οποία απονέμεται το μετάλλιο.

Τα παραολυμπιακά μετάλλια στην πίσω όψη τους έχουν άποψη του Πύργου του Άιφελ από κάτω, καθώς και την επιγραφή Paris 2024 στη διεθνή γραφή Μπράιγ, τιμώντας τον Γάλλο εφευρέτη της, Λουί Μπράιγ.

“Προσπαθούμε να αφήσουμε ένα ίχνος στις μνήμες των ανθρώπων για το πώς θα είναι αυτοί οι Αγώνες”, εξήγησε ο Τιερί Ρεμπούλ, διευθυντής των τελετών της Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόσθεσε: “με το πιο όμορφο σύμβολο που μας ανήκει, τον Πύργο του Αϊφελ, που υποδέχτηκε περισσότερους από έξι εκατομμύρια επισκέπτες το 2023”.

Τα μετάλλια που θα κατασκευαστούν από το νομισματοκοπείο του Παρισιού, θα έχουν διάμετρο 85 mm, πάχος 9,2 mm, με διαφορετικά βάρη και συγκεκριμένα 529 g για το χρυσό, 525 g για το αργυρό και 455 g για το χάλκινο. Σημειώνεται ότι το βάρος, το μέγεθος, το σχήμα, οι παραστάσεις στη μια όψη των μεταλλίων και η απαγόρευση διάτρησης των μεταλλίων, επιβάλλονται από την ΔΟΕ.

Θυμίζουμε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι στις 26/7-11/8/2024, ενώ οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στις 28/8-8/9/2024.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη