Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 3ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θήρας & Θηρασίας που φιλοξενήθηκαν στους χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας, στη Βλυχάδα, το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαΐου 2019. Ήταν μια διοργάνωση της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Θήρας, στην οποία συμμετείχαν μαθητές από όλα τα σχολεία της Σαντορίνης και της Θηρασιάς.

Το κοινό που παρακολούθησε τις παραστάσεις είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα όμορφο θέαμα και ακρόαμα, καθώς στη σκηνή εναλλάσσονταν μουσική, χορός, τραγούδι, θέατρο και άλλες ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις.

Παράλληλα, στις αίθουσες του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας εκτέθηκαν εικαστικές δημιουργίες μαθητριών και μαθητών, οι οποίες έκλεψαν τις εντυπώσεις. Τα έργα θα συνεχίσουν να εκτίθενται μέχρι την Κυριακή 26/5, καθημερινά εκτός Δευτέρας, ώρα 10:00-16:00.

Ένα μέρος από τα εικαστικά έργα των μαθητών που εκτίθενται στους χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας

Το “παρών” στη ετήσια συνάντηση της μαθητικής κοινότητας του νησιού έδωσε και ο Δήμαρχος Θήρας κος Νίκος Ζώρζος, ο οποίος απέδωσε σε όλους τα εύσημα για την άρτια οργάνωση. “Τα παιδιά μας είναι ό,τι σημαντικότερο για την κοινωνία μας, είναι η ελπίδα για το μέλλον. Η ευτυχία τους, η σωστή τους διαπαιδαγώγηση, η ξεγνοιασιά που πρέπει να τους προσφέρουμε! Ας πάρουμε δύναμη από το χαμόγελο τους, ας πάρουμε παράδειγμα από την αθωότητά τους!” τόνισε ο κος Ζώρζος.

Μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές, σε συνεργασία με την Επιτροπή Πολιτισμού και με τους εθελοντές, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε το τελικό αποτέλεσμα του διημέρου να είναι υψηλής αισθητικής και να αποσπάσει πολύ θετικά σχόλια. Η ικανοποίηση είναι διάχυτη, όπως και η ανυπομονησία για το ραντεβού της επόμενης χρονιάς!

Διαφήμιση

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here