Ελ. Βενιζέλος: Με σύστημα ανακλινόμενων μπαρών η είσοδος οχημάτων σε αναχωρήσεις και αφίξεις από 7/6

Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες χωρητικότητας και την αύξηση της επιβατικής κίνησης του αεροδρομίου, η οποία ήδη ξεπερνά τα επίπεδα του 2019

Νέα δεδομένα θα ισχύουν από τις 7 Ιουνίου για την πρόσβαση οχημάτων στους χώρους Αναχωρήσεων και Αφίξεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” (σημεία επιβίβασης και αποβίβασης ταξιδιωτών αντίστοιχα), ώστε να αποφεύγεται η συμφόρηση και η παράνομη στάθμευση των οχημάτων.

Το αεροδρόμιο θα διαθέτει πλέον νέα διαμόρφωση εισόδων και εξόδων στα οδικά τμήματα πρόσβασης των αναχωρήσεων και των αφίξεων -όπου βεβαίως θα ισχύουν οι διατάξεις του Κ.Ο.Κ.- και οι οποίες θα ελέγχονται με αυτόματο σύστημα ανακλινόμενων μπαρών, με χρόνο διέλευσης, στάσης και εξόδου, τα 10 λεπτά. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΔΑΑ, η διέλευση θα γίνεται εύκολα και άνετα, με μια πολύ απλή διαδικασία που θα ρυθμίζει την κυκλοφορία και την ολιγόλεπτη στάση σε ειδικά διαμορφωμένες θέσεις, αποτρέποντας την παράνομη στάθμευση και την παρατεταμένη παραμονή, για την οποία ο χώρος δεν προορίζεται.

Οι οδηγοί θα έχουν στη διάθεσή τους 10 λεπτά παραμονής και έως δύο διελεύσεις την ημέρα στα οδικά σημεία επιβίβασης και αποβίβασης ταξιδιωτών, στις Αφίξεις και στις Αναχωρήσεις αντίστοιχα, για να καλωσορίσουν ή να αποχαιρετίσουν τους ταξιδιώτες τους, με άνεση και ασφάλεια, όπως στα περισσότερα μεγάλα ευρωπαϊκά και διεθνή αεροδρόμια. H υπέρβαση των 10 λεπτών δωρεάν παραμονής των οχημάτων θα επιφέρει χρέωση ύψους 5 ευρώ για τα επόμενα 10 λεπτά, ενώ μετά τα 20 λεπτά παραμονής στον χώρο, θα υπάρχει πρόσθετη χρέωση 1 ευρώ ανά λεπτό.

Για τους ταξιδιώτες με μειωμένη κινητικότητα και αυξημένες ανάγκες θα ισχύουν ειδικές προβλέψεις, ενώ η παροχή δωρεάν στάθμευσης στους χώρους Μικρής Διάρκειας P1 & P2 για 20 λεπτά θα εξακολουθήσει να ισχύει για όλους τους χρήστες.

“Στόχος του έργου δεν είναι η χρέωση και η επιβάρυνση των χρηστών – αντίθετα, η απλή διαδικασία αποσκοπεί στη γρήγορη προσαρμογή των οδηγών σε μια πιο λειτουργική και δίκαιη για όλους χρήση των χώρων. Η διεθνής εμπειρία άλλωστε μάς δείχνει πως η αντιμετώπιση κυκλοφοριακών ζητημάτων με ανάλογα συστήματα, αποτελεί διαδεδομένη και επιτυχημένη πρακτική στα περισσότερα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, που πέτυχαν πολύ υψηλά ποσοστά συμμόρφωσης των οδηγών σε σύντομο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση των χώρων διέλευσης των οχημάτων”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

Πλήρης ενημέρωση για το “τι αλλάζει” και “γιατί”, είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΔΑΑ εδώ, καθώς και σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης του αεροδρομίου.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη