“Με τα μάτια ανοιχτά” το Σάββατο στην Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας

Προβολή αφιερωμένη στην ημέρα της γυναίκας

Οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Θήρας συνεχίζονται το Σάββατο 11 Μαρτίου με την βραβευμένη ταινία Με τα μάτια ανοιχτά, της Λέιλα Μπουζίντ. Η προβολή είναι αφιερωμένη στην μέρα της γυναίκας -που γιορτάζεται παγκοσμίως στις 8 Μαρτίου- και τιμά τους αγώνες των γυναικών για προώθηση της ουσιαστικής ισότητας, την εξάλειψη των διακρίσεων λόγω φύλου και την δίκαιη αξιολόγηση της θέσης τους στην κοινωνία.

Με τα Μάτια Ανοιχτά / A Peine J’Ouvre les Yeux
Βραβείο κοινού Φεστιβάλ της Βενετίας / Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Φεστιβάλ του Ντουμπάι / Βραβείο Fipresci στο Φεστιβάλ της Καρθαγένα / Πρόταση της Τυνησίας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Είδος: Δραματική ταινία ενηλικίωσης
Σενάριο: Λέιλα Μπουζίντ, Μαρί – Σοφί Σαμπόν
Σκηνοθεσία: Λέιλα Μπουζίντ
Πρωταγωνιστούν: Μπαγιά Μεντχαφάρ, Γκάλια Μπενάλι, Μοντασάρ Αγιάρι
Παραγωγή: Γαλλία – Τυνησία, 2016
Διάρκεια: 102′

Υποθεση: Βρισκόμαστε στην Τυνησία το 2010, λίγους μήνες πριν την «Επανάσταση των Γιασεμιών» η οποία πυροδότησε στην ουσία αυτό που ονομάστηκε «Αραβική Άνοιξη». Η Φάρα, δεκαοκτώ χρονών, μόλις τέλειωσε το σχολείο και η οικογένειά της ήδη την φαντάζεται να σπουδάζει Ιατρική. Εκείνη όμως έχει άλλα όνειρα. Τραγουδάει σε ένα συγκρότημα με πολιτικό στίχο που μόλις ξεκινά να δίνει συναυλίες. Είναι παθιασμένη με τη ζωή, πίνει αλκοόλ, ανακαλύπτει τον έρωτα και την πόλη της τη νύχτα, αντίθετα με τις επιθυμίες της πιο συντηρητικής μητέρας της Χαγιέτ που γνωρίζει πολύ καλά την σκοτεινή πλευρά της πατρίδας της και τα όρια της συντηρητικής κοινωνίας της. Μια ταινία με μουσικές αρετές και σκηνές συναυλίας που συναρπάζουν! Μία ταινία ενηλικίωσης που μιλά για τη δίψα ελευθερίας μιας ολόκληρης γενιάς.

Ώρα έναρξης: 20:45 | Αμφιθέατρο οινοποιείου Μπουτάρη, Μεγαλοχώρι
Είσοδος: 5 ευρώ για τα μέλη, 6 ευρώ για τα μη μέλη

Trailer:


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη