18 C
Santorini
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Με τον 16χρονο Βίκτωρα Βερνίκο στη φετινή Eurovision η Ελλάδα

Με το τραγούδι "What They Say", μια συναισθηματική και παράλληλα φεστιβαλική μπαλάντα

Share

Ο κύβος ερρίφθη και ο Βίκτωρας Βερνίκος ή Victor Vernicos, όπως είναι το καλλιτεχνικό του όνομα, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον φετινό 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου, στις 9, 11 και 13 Μαΐου 2023.

Στην επιλογή αυτή κατέληξε η αρμόδια Επιτροπή της ΕΡΤ, έχοντας προηγουμένως συναντηθεί με τους επικρατέστερους υποψηφίους, και συνυπολογίζοντας την αξιολόγηση της 70μελούς Επιτροπής Κοινού, η οποία για πρώτη φορά μετείχε στη διαδικασία της επιλογής.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Ο 16χρονος Βίκτωρας Βερνίκος γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι ο νεότερος εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η χώρα μας στην Eurovision, ενώ το τραγούδι του “What They Say”, με το οποίο θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας, είναι δική του σύνθεση. Η αποκάλυψη έγινε στο χθεσινοβραδινό κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ και στο ερώτημα “εάν το περίμενε, απάντησε ότι πίστευε ότι το τραγούδι του θα πάει καλά.

Το τραγούδι είναι μια “συναισθηματική αλλά και παράλληλα φεστιβαλική μπαλάντα”, είπε ο Βίκτωρας Βερνίκος, αποκαλύπτοντας ότι το έγραψε στα 14 του, τον Απρίλιο του 2021, σε μια αγχώδη, όπως είπε, κατάσταση.

Ο Victor Vernicos ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, μαθήματα φωνητικής στα οκτώ και μαθήματα κιθάρας στα δέκα του χρόνια. Στα έντεκα άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια, ενώ εδώ και δύο χρόνια επιμελείται και την παραγωγή της δικής του μουσικής, παρακολουθώντας μαθήματα Μουσικής Τεχνολογίας.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη